FARSUND: Det skulle han ikke ha gjort. Flukten endte nemlig med at den ene innbruddstyven ble kastet av bilen. I fallet ble mannen påført et brudd i leggen som måtte opereres.

100 dager bak lås og slå

Nå er den 36 år gamle sjåføren dømt i Lister tingrett for dette forholdet samt en rekke andre straffbare handlinger. Straffen ble satt til 100 dagers ubetinget fengsel.

Det var 9. mars i år at 36-åringen brøt seg inn i Coop Mega Farsund sammen med den uheldige kompanjongen. Mennene tok seg inn i lokalet ved å knuse et glass i ei dør inn til bygningen. Sammen borttok de safen.

Jekketralle

— Safen var fraktet til utgangen av lokalet ved bruk av en jekketralle, og i ferd med å bli plassert på bilen da politiet ankom og siktede rømte fra stedet. Selv om tyveriet ble avbrutt, legger retten til grunn at handlingen var kommet så langt at stadiet for forsøk var overskredet, skriver sorenskriver Harald Jølle i dommen.

Mennene fikk hastverk da representanter fra politietaten dukket opp ved butikklokalene på Gåsholmen. 36-åringen kastet seg bak rattet og ga gass. Kompanjongen la seg på panseret med de følger som tidligere beskrevet. I dommen går det frem at politiet ga signal om at mannen skulle stanse.

- Skyldig

Siktede erkjente seg skyldig etter tiltalen og ga en uforbeholden tilståelse da han møtte i Lister tingrett. I tillegg til innbruddet og kjøringen med kompanjongen på panseret, inneholdt tiltalen mot 36-åringen tretten andre poster. Blant annet flere tilfeller av tyveri og innbrudd, kjøring uten førerkort og narkotikaovertredelser.

Påtalemyndigheten ba om at mannen skulle fengsles i 120 dager, men tilståelsen ga mannen en reduksjon på 20 dager.

I skjerpende retning la retten vekt på at mannen er straffedømt hele tretten ganger tidligere. Ifølge dommen er han også bøtelagt en rekke ganger.