ARENDAL: Det var selskapet selv som i dag tidlig annonserte at de hadde inngått en låneavtale med Norsk Tillitsmann. De representerer en del av dagens lånegivere i selskapet.

— Vi er reddt fra konkurs i denne omgang, sier Carl Lieungh, konsernsjef i Sevan Marine

Låneavtalen på 36 millioner dollar sikrer selskapets økonomi fram til september. Av disse pengene skal 30 millioner gå til å oppgradere riggen Sevan Voyageur.

Sevan Marine har alvorlige økonomiske problemer med store lån de har problemer med å betjene. I tillegg har oppgraderingen av Sevan Voyageur blitt dyrere enn forventet. Selskapet har derfor forhandlet med sine lånetakere for å unngå konkurs.

Med den nye avtalen har Arendalsbedriften skaffet seg mer tid til å få til en varig løsning for selskapet. De kommer nå til å fortsette forhandlingene med sine lånetakere for å berge bedriften på lang sikt.

— Dette er det første håndfaste beviset på at vi har tatt et skritt i riktig retning, sier Carl Lieungh.

Den langsiktige løsningen skal blant annet gå ut på en aksjeutvidelse (emisjon) på 200 millioner dollar. I tillegg går den ut på å gjøre om obligasjonsgjeld til egenkapital slik at lånegiverne blir medeiere i selskapet. Denne redningsplanen jobbes det nå intens med. Samtidig jobber selskapet med en ny forretningsplan som vil være klar i løpet av august. Denne skal overbevise lånegiverne om at selskapet har en framtid med vekst.

— De som konverterer egenkapital til gjeld og blir medeiere i selskapet, vil selvsagt være interessert i at det skal skapes verdier i selskapet, sier Lieungh.

Forretningsplanen vil også si noe om hvordan selskapet skal organiseres.

— Vil det bety at det blir nedbemanning?

— Det kan skje. Men vi jobber utfra hypoteser om at det både kan bemannes opp og ned, sier Lieungh.