KRISTIANSAND: Alarmtelefonen for barn og unge får fremdeles tilbakemeldinger om at folk ikke har hørt om telefonen.

Senest sist uke fikk de beskjed fra en helsesøster i en kommune nord i landet som aldri hadde hørt om tilbudet.

— Vi ser at det er en økning i antall henvendelser, og at det er flere barn og unge som ringer inn. Men vi har et relativt lite budsjett til markedsføring, så vi har vært veldig avhengig av at andre er med og bidrar.

Ifølge Brunner har alarmtelefonen sendt ut tonnevis med informasjonsmatriell til flere skoler i området. Kirker, moskeer og barnevern er også blant dem som har fått tilsendt brosjyrer.

Likevel mener hun engasjementet rundt telefonen er litt overlatt til tilfeldigheter.

— Det ser ut som noen kommuner er kjempegode og andre ikke er så gode. En gutt ringte og sa at læreren hadde bedt klassen pugge nummeret, dette er det initiativet vi trenger, sier Brunner.

Felles telefonnummer

116111 er et nummer som gjelder i flere land i EU, og er del av en felles satsing. Når folk ringer inn på dette nummeret, blir de viderekoblet til den avdelingen som har ansvaret for stedet innringeren ringer fra.

Med andre ord: Ringer du fra Stavanger blir du viderekoblet til et barnevernkontor i Stavanger, og ringer du fra Kristiansand får du svar fra et kontor i Kristiansand.

Men kjennskapen til alarmtelefonen er fremdeles for lav.

Frir til ordførere

Derfor har alarmtelefonen nå bedt ordførere fra alle landets kommuner om å signere en avtale om å bli ambassadør for telefonen. Brunner sier hun har fått god respons allerede.

— Nå fikk jeg en oppringning fra lokalkontoret i Lillesand. Ordføreren der har beklaget at det ikke har blitt fulgt godt nok opp og sier han skal gjøre alt for å få satt dette på dagsordnen. Ordføreren i Sandnes var først, de har vært veldig "på".

Men Brunner ønsker også støtte utenfor den politiske verden. Med et begrenset markedsføringsbudsjett ser hun for seg at både næringsliv og idrettslag kan bli aktuelle samarbeidspartnere.

— Når vi ikke har penger så må vi heller vurdere løsninger som ambassadører og faddere. Det kan tenkes at vi vil gå inn på næringslivet. Vi har også fått respons fra idrettslag. Bærum fotballklubb har blant annet sendt et forslag til noen avtaler hvor de ønsker å være ambassadører.

Alarmtelefonen har ikke aktivt gått ut for å hente støtte fra idrettslag ennå, men oppfordrer Start og andre som er interesserte til å ta kontakt.

— Det er klart, å utfordre lokale idrettslag er absolutt en vei å gå, og alle som ønsker å bidra må gjerne ta kontakt. Vi bidrar med informasjonsmatriell og alt vi kan, sier Brunner.