VENNESLA: Ansatte ved kommunen ringte til det lokale lensmannskontoret. På forespørsel til operasjonssentralen fikk politibetjenten på vakt beskjed om at det ikke var tilgjengelige patruljer som kunne rykke ut.

Men politibetjenten lot ikke saken ligge. Han hoppet på en sykkel og tok turen til kommunehuset. Da han kom inn til resepsjonen så han 53-åringen ligge på gulvet, mens en annen person satt på ryggen hans og holdt han fast.

Skrek og bannet

Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett var tiltalte svært sint, han skrek og bannet. Han blødde i tillegg fra nesa og hadde et kutt i fingeren.

En stor blomsterkrukke var blitt veltet og knust. Vennesla-ambulansen ble kalt ut og kjørte 53-åringen til legevakta. Politimannen på sykkel fulgte ambulansen til legevakta i Kristiansand, trolig uten sykkel i bilen.

53-åringen ble funnet skyldig for å ha ødelagt blomsterkrukken og for å ha laget bråk i sentrum. Mannen erkjente skyld for disse to hendelsene.

Ringte 113

Onsdag 8. desember i fjor gjorde han seg nok en gang interessant hos blålysetatene. Flere ganger gjennom natta skal han ringt akuttmedisinsk kommunikasjonssentral på telefon 113 og Vennesla legevakt.

Mannen ble tiltalt for å ha ringt nødetatene ubegrunnet. I retten nektet mannen skyld og forklarte at han hadde store smerter i forbindelse med en tidligere voldssak og metadon-behandling.

To ganger i løpet av natta rykket politiet ut for å få mannen til å stoppe. Påtalemyndigheten var redd for at mannen skulle blokkere telefonlinjene på nødnummeret 113. Retten mente imidlertid at beviskravet i loven ikke var oppfylt og at mannen måtte frifinnes for å ha ringt ulovlig.

Kjenning

53-åringen er i perioden 1979 – 2008 straffedømt hele 15 ganger. Retten satte straffen til en bot på 10.000 kroner.

Han må i tillegg betale 2000 kroner i erstatning til Vennesla kommune for å erstatte den ødelagte blomsterkrukken.