KRISTIANSAND: Tine Kristiansand investerer nå mellom 30 og 35 millioner kroner i nytt tapperiutstyr i anlegget på Fjellro i Kristiansand. Det er godt nytt for 85 ansatte, som får arbeidsplassene trygget.

— Men også for kundene. Mandag stenger vi anlegget i en uke. Da kommer melken på vogntog fra Sola. Alt kommer med skrukork. Om en uke er våre nye maskiner ferdig installert og testet. Da blir det skrukork på vår melk også, sier meierisjef Hans Tore Sandsdalen.

Den siste tiden har pila øverst på melkekartongene forsvunnet, og mange har trolig irritert seg over hvor vanskelig de er blitt å åpne.

— Det skyldes en feilvare vi fikk, men som vi valgte å bruke opp likevel, siden det bare var kort tid til ombygging, sier Sandsdalen – som håper folk vil sette pris på de nye kartongene.

Melkeforbruket går ned. Årlig drikker vi cirka 100 liter melk hver, nesten 25 prosent mindre enn for ti, femten år siden. Anlegget i Kristiansand distribuerer 24 millioner liter hvert år. Daglig sendes i snitt 100.000 liter ut fra anlegget i Kristiansand, i tillegg til rømme og yoghurt.

— Tror du, Sandsdalen, at vi vil merke forskjell på rogalandsmelk og sørlandsmelk?

— Nei, egentlig ikke. Men nå som folk vet om det, merker kanskje noen en forskjell likevel, selv om den ikke er der, humrer Sandsdalen.