KRISTIANSAND : Quist Natvig, nå bosatt i Kristiansand, har i en årrekke hatt en sentral posisjon i misjons— og helseorganisasjonen Mercy Ships. I to år og tre måneder fra 2005 til 2008 var hun leder for sykehusskipet som lå til kai i Monrovia, Liberias hovedstad.

— En uke før Ellen Johnson Sirleaf ble innsatt som president, kom hun om bord i skipet vårt. Et fantastisk møte. Jeg ble også invitert til selve president-innsettelsen, en meget sterk opplevelse. Siden har vi truffet og snakket med hverandre mange ganger, sier Quist Natvig, som i dag reiser rundt som forkynner og forteller om misjon og Mercy Ship.

Hun karakteriserer Liberias president, nå fredsprisvinner, som en sterk og varm kvinne, som gjør et uutslettelig inntrykk på alle hun møter.

— Hun har en levende kristen tro, og hun vikelig ser alle hun møter. Jeg husker noen barn som sto i bakgrunnen på sykehusskipet. Johnson Sirleaf tok raskt initiativ til å snakke med dem. Hun er presidenten som inkluderer, sier Solfrid Quist Natvig.

Sørlandskvinnen mener fredsprisen til Afrikas første kvinnelige president er virkelig velfortjent, og hun sier den betyr mye for Liberia.

— Landet var delt og herjet. Ellen Johnson Sirleaf har på en sterk måte greid å forsone ledere og befolkning. Hun gir sitt land håp. Fredsprisen vil øke fokus på Liberia, og det tjener landet på. Liberia trenger fremdeles mye hjelp, sier Quist Natvig.