VENNESLA: Det ble klart da budsjettkameratene ble enige om 2013-budsjettet på ordførerens kontor onsdag kveld. Rådmannen hadde i sitt forslag lagt inn 81 millioner til svømmehallprosjektet, noe som innebar en vesentlig mindre utbygging på Vennesla ungdomsskole.

— Vi øker rammen fra 81 til 98,5 millioner. Det betyr at vi gjennomfører byggetrinn 1 på ungdomsskolen med fem nye klasserom og arbeidsom. Vi bygger svømmehallen med stupetårn, men oppgraderer ikke varmtvannsbassenget. Venneslahallen får universell atkomst og garderober tilpasset funksjonshemmede, sier KrFs gruppeleder Daniel Bakken til Fædrelandsvennen.

— Dette høres jo helt fantastisk ut! Både gledelig og overraskende, sier rektor en svært fornøyd Eivind Tellefsen på Vennesla ungdomsskole.

Vil ikke ruste opp Hunsfoss skole

Fullt så gledelig er det ikke for Hunsfoss skole. De 15 millionene rådmannen hadde lagt inn til rehabilitering av barneskolen i 2014 og 2015, tar partitrekløveret til svømmehallprosjektet.

De siste 2,5 millionene tas fra disposisjonsfondet. Det ble nylig satt inn 5,5 millioner på dette fondet.

— Vi vil ikke ruste opp Hunsfoss skole, sier Bakken som understreker at kommunen unngår låneopptak.

— Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det er jo synd vi mister de millionene, for vi har jo et behov her på skolen også, sier Hunsfoss-rektor Frode Aarøe.

- Hvorfor er ny svømmehall så viktig å få på plass, Bakken?

— Dette har vi gått til valg på. Vi gjør ikke noe overilt, kommunen har god økonomi og vi har stelt oss greit i mange år. Nå får innbyggerne noe igjen for eiendomsskatten de betaler. Ingen vil i utgangspunktet ha den skatten, ikke jeg heller, men den er viktig for å kunne realisere kulturhus og nå svømmehall, forklarer Daniel Bakken i KrF.

— Med dagens 12,5-metersbasseng, har svømmeklubben blitt gode på vendinger. De trener i en liten kulp, tillegger gruppelederen.

Kutt i lærerstillinger

KrF, Ap og Sp øker også rammen til Næringsforeningen med 100.000 kroner. Rådmannen hadde lagt inn 50.000 kroner. Det blir også en ny stilling i park og idrett.

— Hvor skal dere hente inn de fire millionene det skal spares i skolesektoren?

— Det vil bli kutt i lærerstillinger, seks totalt. Vi måtte kuttet om det ble skolenedleggelse også. Lærere ville blitt overflødige, sier Bakken på vegne av partiene med flertall i kommunestyret.

Det kommer også nytt dagsenter for demente og åtte nye boliger for demente i planperioden.

De tre partiene mener de har kommet fram til et bra budsjett for Vennesla.