KRISTIANSAND: Det sier tidligere ordfører i Kristiansand, Per Sigurd Sørensen. Han er meget glad for at kommunerevisjonen nå går inn og retter kritikk og foreslår forbedringer. Det handler tross alt om titalls millioner av offentlige kroner.

— Bystyret er selvsagt suverent i bevilgningssaker. Det som skjer er at enkeltpersoner og organisasjoner lobber overfor partiene. Så deler flertallet ut penger til det flertallet blir enige om, til og med uten søknad, noen ganger. Det er klart dette er utfordrende i forhold til likebehandling og åpenhet. Det kan skape mistanker om både det ene og det andre også, ute i befolkningen. Sikkert uberettiget, men det gjør noe med tilliten, sier Sørensen og nevner ord som korrupsjon og kameraderi.

- Har vært tradisjon

Han sier ordningen har vært tradisjon, og at KrF er fremste eksponent.

— KrF har vært i en posisjon hvor de kan vippe flertall. Det har alltid vært sånn at KrF krever noe til ulike kristne tiltak. Hvis ikke partiet får det, blir det ikke noe budsjettflertall med dem, sier Sørensen.Han sier han aldri tenkte på å rydde opp, fordi det var så innarbeidet. Når han leser revisjonens rapport, ser han behovet for mer gjennomsiktige og kontrollerbare systemer.