KRISTIANSAND: Onsdag kveld møttes 15 av foreldrene til de ivrige skaterne hos Mike Troxel på Vision Skatepark. Frykten er at hallens skakkjørte økonomi skal ta knekken på det populære fritidstilbudet. Foreldrene møttes for å diskutere hvordan de kunne bidra til å redde skatehallen.

De ble møtt med følgende glad-melding fra en lettet og optimistisk Mike Troxel:

— For en uke siden hadde vi panikk. Vi skylder 400.000 kroner og kan ikke betale husleie. Nå har vi fått positive signaler fra både Høyre, Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti. I formannskapet (onsdag 24. august) kan vi få den støtten vi trenger, fortalte Troxel, som har fått indikasjoner om en dobling av støtten til 800.000 kroner årlig de neste fire årene.

Nye muligheter

Foto: Jan Oddvar Eide

— Det koster cirka to millioner i året å drive Vision Skatepark. Da vi åpnet skulle kommunen bidra med 1/3, billettinntektene skulle utgjøre 1/3, og sponsorinntektene skulle utgjøre 1/3. Men dagens støtte fra kommunen på 400.000 kroner oppfyller ikke denne intensjonen. Sponsorinntektene er heller ikke store nok, forteller Erling Tambs, som tok initiativ til møtet.

Ivrige støttespillere

— Hvis vi får en årlig støtte på 800.000 de neste fire årene, vil vi få helt nye muligheter til å sikre driften med langsiktige avtaler, sier Mike Troxel.

Foreldrene kvitterte på stedet. Facebook-gruppen er opprettet. Jakten på nye sponsorer er begynt. De første avtalene er allerede signert. Politikerne i bystyret skal også få brev fra skate-foreldrene om hvor viktig denne saken er for ungene deres. Og på Torvet klokken 12.00 på fredag, kan Fædrelandsvennen vente tidenes største banner og mange ivrige, unge skatere.

Og opp fra ingensteds dukket Pål Yasin Ezzari i Sosialistisk Ungdom, som ikke bare kunne love moderpartiets støtte i formannskapet på onsdag. Men også hjelp til å organisere demonstrasjoner og skaffe kontakter inn i de andre partiene.

Klar for jubel

Dermed er alt lagt til rette for jubel når formannskapet møtes onsdag. Skaterne mobiliserer alt som kan krype og gå med rullebrett. Politikerne skal få se at både unge og gamle bryr seg om skateparken. Alle skal møte i formannskapet. Eller som det heter på ivrig norsk-engelsk i foreldre-kretsen: «A shitload of kids and parents and skateboards».

Mobiliseringen er i gang.

Og som en av foreldrene kunne fortelle: - Nå har jeg snoket litt i sønnens Facebook, og det ser ut til at de unge har mobilisert allerede.