KRISTIANSAND: Felles for de 50-talls demonstrantene som i morgentimene møtte opp i krysset Olav Trygvasons vei Ålefjærveien var ønsket om lavere fartsgrenser.

Fartsgrensen i krysset er i dag 60 km/t, men det mener lokalbefolkningen er for raskt. Ønsket er 30-grense i området.

– Vi ønsker at elevene skal kunne gå til skolen, men i dag er det slik at mange velger å kjøre barna til skolen. Dette er det farligste krysset i skolekretsen, sier rektor ved Fagerholt skole, Arild Sæbø, til fvn.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Levi Svenningsen, Anne Merete Svenningsen, Are Svenningsen, Ida Grønn og Merete Gabrielsen demonstrerte i morgentimene for lavere fart. Foto: Vegard Nekstad. Foto: Vegard Nekstad

Drømmer om undergang

Sammen med representanter fra Kristiansand kommune, Statens vegvesen og Kongsgård vel deltok han på demonstrasjonen.

– 60-grensen er for høy for barns reaksjonsevne. Det burde vært 50-grense, lysregulering, undergang eller overgang her, sier Sæbø.

Etter at utbyggingen på Justneshalvøya startet har trafikken på riksvei 452 Ålefjærveien økt. Forholdene er svært vanskelig, mener mange.

– Mange foreldre velger nå å følge barna sine over veien hver dag. Mange av oss har vært vitner til nestenulykker i krysset, sier leder i Kongsgård vel, Ingvild Svenningsen, til fvn.no.

Fjernet fartsdempere

Blant de som daglig må forsere veien er Trygve Børte Nomeland (7).

– Det er litt vanskelig med alle bilene, sier han. Pappa Svein Børte Nomeland har opplevd farlige situasjoner.

– Det er et livsfarlig kryss og vi har opplevd nestenulykker. Det er ingen fartshindringer, før var det fartsdempere.