KRISTIANSAND: Amanda Naglestad fra Eplehagen Barnehage tok på vegne av fvntv temperaturen på utdanningsmessa i Gimlehallen mandag. Se Amanda som stuntreporter i videoen over.

Voksende messe

— Vi er godt fornøyd så langt, det er mange bra utstillere så det virker at også publikum er fornøyd, sier arrangementansvarlig Eivind Alstad.

Han regner med at over 6.000 elever vil ta turen innom Gimlehallen de to dagene messa er i byen.

Vandrende tivoli

— Det er som et vandrende sirkus eller tivoli. Det er trailere som kjører rundt fra by til by med utstillerne på slep, så det krever mye organisering, forsikrer Alstad.

I forrige uke ble messa arrangert i Hamar. I morgen bærer det videre til syv nye byer før endestasjonen er i Oslo i februar.

Må skille seg ut

— Det handler om å skille seg ut og få oppmerksomhet, sier Erik Armand Iversen og Bjørn Christian Kolstad som står med sammensydd t-skjorte med teksten: «Ja takk, begge deler!» og «Velg 2 linjer».

De står på standen for Lundheim folkehøgskole.

— Hos oss kan folk velge to linjer samtidig og det er det vi prøver å signalisere med denne t-skjorta, sier guttene videre.

Responsen har ikke latt vente på seg for elevene tidvis flokker seg rundt guttene som ivrig forteller om studietilbudene.

Fornøyd med messa

— Jeg ønsker å ta en maritim linje og har fått masse bra informasjon her, forteller Henrik Dahlum og får gehør av kompisen Espen Johnsen, begge fra Birkelund skole i Arendal.

Utdanningsmessa i Gimlehallen arrangeres for andre året på rad og avsluttes i dag klokken 14.