ARENDAL: — Det kunne gått veldig mye verre, så det er flott at dette ble observert og meldt fra om av naboer. Brannvesenet kom veldig kjapt og fikk slukket brannen før det utviklet seg, sier rektor ved Asdal skole, Jon Erik Bakke.

Brannen ble meldt klokken 22.33 i går kveld. Det brant da i nærheten av skolens hovedinngang. Takket være den raske responsen fikk skolen, som ligger seks kilometer vest for Arendal sentrum, kun minimale skader.

Det ble raskt klart at brannen er påsatt.

— Det er noen som har hevet noe væske på ytterveggene og tent på skolen. Vi har funnet fire-fem arnesteder, opplyste operasjonsleder Hans Petter Osaland tidligere i dag.

Ingen mistenkte

Rektor Bakke vet ikke hvem som kan stå bak brannen.

— Vi har ingen pågående konfliktsituasjoner som kan ligge bak dette. Det kom veldig overraskende. Vi har heller ikke opplevd noe forsøk på brannstiftelse tidligere, sier Bakke.

Han vil nå ta en runde med de eldste elevene for å undersøke om noen kan ha sett eller hørt noe om hva som kan ha skjedd.

— Vi har ingen mistenkte i saken. Det er en del ungdomsaktivitet på kveldene, men vi har ikke noe grunnlag for å mistenke konkrete personer, sier Bakke.

Etterlyser vitner

Skolen har om lag 500 elever fordelt på trinnene 1. til 10. klasse.

Politiet var i går kveld på stedet for å sikre spor. Politførstebetjent Rune Boye ved Arendal politistasjon opplyser at de ikke har noen mistenkte i saken.

— Det er på det rene at brannen trolig er påtent. Vi har ikke så mye å gå på, så vi er veldig interessert i opplysninger fra publikum. Foreløpig har vi kun avhørt ett vitne, han som meldte fra om brannen. Dennne personen så ikke noen personer på stedet, sier Boye til fvn.no.