FLEKKEFJORD: — Basert på politidokumentene, rettspsykiatrisk erklæring, samtaler med hjelpeverge og ansatte som har jobbet innen hjelpeapparatet med min klient, synes det klart at det foreligger ansvarsgrunnlag både for kommunen og et personlig ansvar for to av kommunens ansatte, sier advokat Dag Christian Vinghøg til Avisen Agder.

I et brev til Flekkefjord kommune varsler han rettslige skritt i anledning erstatningskravet når saken skal opp for retten.

Les også: Kvinne siktet for drap

Vinghøg representerer den drapssiktede kvinnen og skriver i sitt brev til kommunen at «drapet ville vært unngått dersom Flekkefjord kommune hadde innvilget et forsvarlig tjenestetilbud til min klient» .

Kvinnen som drepte Per Lunde i bofellesskapet i Sundegaten i fjor, krever dermed erstatning fra Flekkefjord kommune og oppreisning av to ansatte i helsetjenesten. Ifølge Avisen Agder skal det dreie seg om to mellomledere som arbeider innen den aktuelle helsetjenesten som hadde ansvaret for drapssiktede.

Vinghøg peker på at Helsetilsynet i Vest-Agder konkluderte i april 2011 med at kvinnen ikke hadde fått innvilget nødvendig helsehjelp etter kommunehelsetjenesteloven og pasientrettighetsloven, og at kvinnen heller ikke hadde fått oppfylt hjelpeplikten etter sosialtjenesteloven, skriver Avisen Agder.

Kvinnens advokat mener dermed at det foreligger ansvarsgrunnlag til å kreve erstatning av kommunen.

Les også: Fylkesmannen grep inn tre ganger mot Flekkefjord

Vinghøg varsler også at det vil bli krevd regress dersom hans klient blir ilagt erstatningsansvar overfor den dreptes familie. Han antyder også at kvinnen som en følge av drapet, vil måtte selge huset sitt på Hidra med tap. Han varsler nå at også dette vil bli krevd erstattet.