KRISTIANSAND: Fredag skrev fvn.no om Finansdepartementets avgjørelse i saken om fradragsberettigede gaver til organisasjonen Karmel-instituttet, som har støttet ulovlige israelske bosettinger med skattefrie gaver fra givere på Sørlandet og i Rogaland.

Departementet valgte å ikke utelukke Karmel-instituttet fra ordningen med skattefrie gaver, og begrunnet dette med at de var glade for at organisasjonen har endret seg og ikke lengre støtter ulovlige israelske bosettinger.– Etter å ha lest hvordan organisasjonen svarer i Fædrelandsvennen, burde det være åpenbart at Finansdapartementet har lagt feil forutsetninger til grunn. De må ha trodd at de forholdt seg til en seriøs organisasjon, og at de kunne stole på svarene de fikk i saksbehandlingen. Men uttalelsene i media nå tyder på noe helt annet, sier Alf Holmelid.

Fredag ettermiddag tok han derfor kontakt med partifelle Roger Schjerva, som er statssekretær i Finansdepartementet.

Schjerva bekrefter å ha lest intervjuet med John Skåland.

– Jeg må si jeg er overrasket. Vi har jo lagt til grunn at Karmel ikke lengre støtter disse bosettingene økonomisk. Hvis de ikke kan love at så er tilfelle, så stiller det saken i et annet lys, sier statssekretæren til Fædrelandsvennen.

– Hva gjør dere nå?

– Vi kommer til å undersøke dette umiddelbart. Vi har jo allerede skrevet i et brev til organisasjonen at dersom det i år eller i fremtiden forekommer økonomisk støtte til bosettingene likevel, så vil de bli utelukket framuligheten til skattefrie gaver, til tross for det vedtaket vi har gjort nå, som er på basis av den informasjonen vi hadde å forholde oss til i saksbehandlingen, sier Schjerva.