ARENDAL: — Vi har ikke sett noe til den. Mattilsynet har lett, men vi har ikke satt inn store politiressurser i letingen, sier politioverbetjent Jens Martin Reiersølmoen.

Det var fredag kveld en 29 år gammel mann ble pågrepet for bruk av narkotika i Arendal. Hjemme hos mannen fant politiet en slange og en gekko, og 29-åringen kunne selv fortelle at en teppeslange hadde rømt fra buret sitt.

— Vi har ikke annet enn mistenktes ord om at det har vært en slange til. Vi vet heller ikke om noen har tatt den eller om den har stukket av, fortsetter Reiersølmoen.

Avlivet

Han vet heller ikke når teppepytonslangen, som i følge eieren skal være nærmere tre meter lang, var i buret sitt. Den siktede er ikke formelt avhørt, og politiet vet heller ikke hvordan de ulovlige reptilene kom til landet.

Gekkoen og den andre slangen ble avlivet mandag. Ut over dette gjør ikke Mattilsynet i Aust-Agder noe i saken før teppepytonslangen eventuelt blir funnet.

— Det var en representant fra oss til stede fredag for å veilede politiet, sier Anne Dorte Hallberg, fungerende distriktssjef i Mattilsynet.

Trolig død

Både politiet og dyrepasser Rune Landås i Dyreparken regner med at teppepytonslangen uansett alt er død på grunn av kulden.

— Den kan gå i dvale, men kroppen tåler ikke at det er kaldt lenge. Den kan være nedkjølt en stund, men ikke flere dager, sier Landås.

Han understreker at dette er en ufarlig slange, og sier at det ikke er farlig å være i nærheten av den. Slangen vil trolig trekke seg unna folk, men kan kvele dersom det blir fremprovosert

Kan bite

— Hvis den blir redd for noe vil den bite og så trekke seg unna, men giften er ufarlig, sier Landås.

Dyrepasseren tviler på at slangen, som skal være normalt å ha privat, er så lang som tre meter.

— Den er antakelig ikke så stor. Det er rart med det, men det blir fort skremselspropaganda. Det er minimal sjanse for at det skal være noen fare med dette.