VENNESLA: – Helt herlig! De skal bare gå enda lavere, smilte Elisabeth Skjervedal som fylte på tanken ved pumpen til nyåpnede Uno-X på Vikeland.

I går ettermiddag var literprisen på bensin her 11,09 kroner. Dieselen kostet 9,89 kroner.

Hos Shell 7-Eleven kostet bensinen 11,19 kroner og 9,99 kroner for dieselen. Dyrest var Esso-stasjonen i sentrum med bensin til 11,59 og diesel til 10,19. Ble lei

Det var kjøpmann Johnny Domingos på Rema 1000 som ble lei av at bensinprisene ofte har vært høyere i Vennesla enn i Kristiansand.

– De to bensinstasjonene vi har hatt har dessuten ligget nokså likt i pris, sier han.

Så han fikk Uno-X til å sette opp pumper på Rema 1000-tomta.

Lavest

– Vi skal alltid ha lavest i pris i bygda, er hans lovnad.

Og i går var det kø foran pumpene da Fædrelandsvennen svingte innom.

– Veldig hyggelig dette her, smilte Harald Lindekleiv mens han holdt øye med prisen som ikke gikk så fort oppover som han ellers er vant til.

Ved Shell-stasjonen 200 meter lenger bort var det ingen som fylte drivstoff da vi var der. Bak disken forteller Alv Erik Jaatun at alle kundene som kommer er opptatte av priskrigen.

– De spør om ikke vi skal gå lenger ned, forteller han.

Derimot er det flere som fyller på bygdas dyreste stasjon, Esso. Reidar Hegland blir overrasket når vi forteller om priskrigen.

– Men nå får jeg 30 øre rabatt per liter diesel med mitt Esso-kort. Da kommer jeg vel ikke så verst ut likevel, mener han.

Klapp på skuldra

Johnny Domingos sier de kan gå enda lenger ned om det er nødvendig.

– Jeg har fått mange klapp på skuldra for dette. Mange venndøler som konsekvent har fylt i Kristiansand før, sier at de nå kan fylle her i bygda. Det setter de jo voldsomt pris på, forteller han.

Hvordan ligger så Vennesla an i forhold til Kristiansand? Fædrelandsvennens lyntest mens vi kjørte tilbake til redaksjonen fortalte at Shell på Mosby hadde en literpris på bensin på 12,29 kroner – 1.20 kroner høyere enn i Vennesla. Mens dieselen var 1,40 kroner dyrere.

Og Statoil-stasjonene på Vesterveien var ti øre dyrere enn Shell Mosby.

— Nådd smertegrensen

Daglig leder for Shell 7-Eleven i Vennesla, Magnar Hauge, mener prisnivået i bygda nå er på en smertegrense.

– Vi ligger nå altså under ti kroner for dieselen, det er det svært lenge siden prisen har vært, sier han.

Han vil ikke si om det er mulig for ham å gå lavere enn 11,19 kroner for bensinen.

– Ingen skal vite hvor lavt vi kan gå om vi bestemmer oss for det. Men jeg tror dette er bunnen og en smertegrense, sier han.

Esso lenger opp i bygda er dyrest. Der henviser daglig leder Kai Solberg oss til distriktssjef Steinar Pedersen. Som igjen henviser oss til kommunikasjonssjefen i Esso Norge, Eirik Hauge. Som sier:

— Vi kommenterer aldri priskriger. Men klart: Dette er jo bra for bilistene.