KRISTIANSAND/OSLO: — Dette er veldig trist. Disse antrekkene satt jeg og jobbet med i hele fjor sommer, dag og natt, forteller Kjersti Vatle Toresen til fvn.no.

Ifølge motenettstedet Vixen kan det være snakk om en «innsidejobb», siden det etter første brekk ble iverksatt sikkerhetstiltak, uten at det stoppet tyvene fra å komme seg inn neste natt.

Nå lurer 30-åringen på hvem som er ute etter akkurat hennes produkter, ettersom de fire andre hun deler studio med knapt savner en knapp. Samtidig er strøket sentralt i Oslo sentrum svært tyveriutsatt i disse dager, forteller designeren.

— Disse kjolene har ikke økonomisk verdi for andre enn meg, fordi om noen ser en slik kjole vet de at den er min, sier Vatle Toresen, som foreslår følgende fremgangsmåte for tyven:

STJÅLET: Denne kjolen, kalt "Scream", er sporløst borte. Verdi: 25.000 kroner. foto: SOLVEIG SELJ

— Jeg håper bare vedkommende leverer antrekkene inn til Fretex, slik at jeg får dem tilbake. Mandalskvinnen har slått seg opp som meget anerkjent designer i Oslo. Etter å ha utdannet seg i Danmark deltok hun i TV3-serien «Designerspirene» i 2007. Hun har deltatt på Oslo Fashion Week flere ganger og leverer antrekk til mer og mindre kjente personer i inn- og utland.

Fire av kjolene har en pris på 25.000 kroner per stykk, de andre antrekkene som er borte var priset til mellom 4000 og 10.000 kroner – totalt mellom 150.000 og 200.000 kroner. Nå er dører, låser og koder til studioet skiftet.

— Det som er litt ekkelt med at det har vært ubudne gjester her om natten, er at jeg jobber mye på nattestid. Men jeg får bare se fremover, og lar meg ikke knekke, sier den uheldige designeren til Fædrelandsvennen.