VENNESLA: — Vi diskuterte om vi skulle delta på lærerstevnet, for vanligvis oppfordrer vi skolene til å stille der. Vi er nøye på hva vi velger, og i år falt valget på et foredrag knyttet til et prosjekt vi har om likeverd og muligheter, forteller Kristin E. Robstad.

Over 500 ansatte til "Filla"

Oppvekstsjefen i Vennesla sier det er hun som har bestemt hvilket innhold den felles planleggingsdagen 19. oktober skal ha. Valget for rundt 530 ansatte i kommunens barnehager og grunnskoler, ble et

VELGER BORT: Oppvekstsjef Kristin E. Robstad i Vennesla arrangerer eget arrangement i stedet for Sørlandsk lærerstevne. Foto: Frode Lindblom

foredrag på Filadelfia med Pål Roland, førstelektor på Senter for atferdsforskning ved Universitetet i Stavanger.

Robstad sier det var en anledning å få Roland til Vennesla denne fredagen.

— Bakgrunnen for at vi inviterte ham, er prosjektet vårt om levekår i Vennesla. Roland skal blant annet snakke om hvordan voksne opptrer overfor barn, hvordan skape gode relasjoner, mestring og muligheter, forteller hun.

Ikke obligatorisk

Rektor på Vennesla ungdomsskole, Eivind Tellefsen, svarer slik på spørsmål om det var greit å få låst dagen til felles samling på Filadelfia:

— Jeg tror det blir veldig bra. Samtidig stiller jeg spørsmål om Sørlandsk lærerstevne er noe vi lojalt burde stilt opp på. Noen skoler velger bort denne dagen og har sitt eget opplegg på skolen, andre reiser vekk og bruker hele weekenden til sosiale og faglige ting, sier Tellefsen.

I fjor var han rektor på Kvarstein skole. Da tok han med alle ansatte på fagtur til Nice i Frankrike.

Ifølge Petter Hangeland i arrangementkomiteen er Sørlandsk lærerstevne et av få gjenværende lærerstevner i landet. Den felles etterutdanningsdagen på Sørlandet har sin opprinnelse fra 1950-åra, men ble modernisert fra 1994. Hangeland sier 2500 ansatte, fra barnehage til videregående og voksenopplæring fra hele Agder er påmeldt til årets stevne.

58 kurs, 2500 påmeldte

— Det er vi veldig godt fornøyd med, sier den tidligere lederen.

— Opplever dere at noen boikotter og ikke finner lærerstevne interessant?

— Ikke boikotter, men noen vil heller fylle dagen med annen type planlegging. Jeg forstår godt at ikke alle kan komme, sier Petter Hangeland.

Lærerstevnet tilbyr i år 58 ulike kurs på Universitet i Agder i Kristiansand. Det minste – avis i skolen – har seks deltakere, det største – smartboard – har 275 påmeldte.