LINDESNES: — Hvordan har det seg at du spiller på en ny plate av countrylegenden?

— En kar i Amerika som heter Larry Jordan kontaktet først Arne Benoni. Jordan ville utgi sangene av Jim Reeves på nytt, med ny musikk. Benoni kontaktet pianist Einar Ribe og meg, og nå har det endt opp med en dobbel cd, hvor det er et 40-talls sanger, kombinert med fortellinger og historier rundt Jim Reeves som døde i 1964. ## 300 innspillinger

— Er du fan av Reeves?

— Ja, veldig. Han var forresten den første amerikanske artist som solgte til gull i Norge.

— Hvor mange plateinnspillinger har du selv vært med på?

— Det er rundt 300 tror jeg.

— Og du har spilt i band til en del store verdensstjerner?

— Det har blitt mange konserter, både i Nashville, Texas og flere andre steder. De største stjernene er vel Connie Smith, Wanda Jackson og Freddy Fender. Men mange andre også. De fleste turneene ble gjort på 80-tallet.

Kunne levd av musikken

— I musikkbransjen sies det at du trolig er landets dyktigste steelgitarister, og kunne levd godt av å være musiker. Hvorfor valgte du heller en helt vanlig jobb på Coop?

— Turnelivet har jeg prøvd, og det høres alltid så veldig flott ut. Men det er et ensomt liv. Nå har jeg mulighet for en kombinasjon av å bo hjemme med kona på Vigeland og ha en jobb her, samtidig som jeg kan spille inn plater eller delta på konserter så mye jeg nesten vil.

Sentral i trekkspillklubben

— Og du er ivrig i Lindesnes Trekkspillklubb?

— Ja, sammen med Atti (Eikaas) startet jeg den i 1990. Ole Haaland kom til like etterpå og gjorde en formidabel innsats. Jeg prioriterer trekkspillklubben, og er veldig stolt over hva vi har fått til. Vi har spilt inn elleve dvd-er og cd-er, og jeg har vært produsent på dugnad.

— Hvor mange gitarer har du?

— Hehe, det er nok 20-30. — Trekkspill?

— Mer enn nok.

— Får du tid til noe annet på fritiden?

— Ikke mye, men jeg går mye tur sammen med hunden vår Gibson. Han måtte jo selvsagt kalles opp etter en skikkelig gitar.

— Drar du og kona mye på ferie?

— Nei, det hender, men det blir en del reising med trekkspillklubben. 17. november drar vi til Puerto Rico for å spille for turister og hvem som helst.