KRISTIANSAND: — Kilder i kulturmiljøet sier 75.000 kroner til meg. Jeg vet ikke, men dette er beløp som verserer, sa Julie Nilsen på bystyrets talerstol.

Kulturdirektør og medlem av Kilden-styret, Stein Tore Sorthe sier tallene er tatt ut av luften.

— Dette er jo ikke utredet ennå. Ingen kan prisen. Og hva snakker hun om? Kilden har fire saler, i tillegg til foaje og kantine og enda mer. Hva slags leie er det snakk om? Uansett er tallet tatt ut av luften, sier han.

Ordfører Per Sigurd Sørensen liker dårlig at det spres rykter fra bystyrets talerstol.

— Det er meget betenkelig at det fremmes slike løse rykter fra bystyrets talerstol, sier han.

— Mitt tall kan være like riktig som et annet tall. Poenget er at ingen vet, men at det går rykter. Det dramatiske er at ingen vet. For vi burde visst, nå et drøyt år før Kilden åpner, sier Nilsen.

— Men har du ikke forståelse for at ting tar tid?

— Jo, men jeg frykter et tomt Kilden. Kongresser, årsmøter, politiske landsmøter og andre store arrangementer, planlegges år før de faktisk skjer. At Kilden ikke har leiepriser klare, er alvorlig. Bookingen burde jo vært i gang, sier Nilsen.

Hennes egentlige spørsmål i bystyret var til ordføreren om den kommunale kulturhusbiten av Kilden og hva den skal koste. Det eneste som er klart om det, er at kulturhusbiten må dekke 19 prosent av felleskostnadene i bygget, eller 5,3 millioner i året. I tillegg må det betales for bruk av utstyr og annet.

— I september kommer vi tilbake med en sak til kulturstyret og bystyret. Der skal vi i detalj fortelle hvordan kulturhusdelen av Kilden tenkes organisert og finansiert. Vi utreder nå, sa Stein Tore Sorthe.