KRISTIANSAND: Felles for de tre sakene er at alle ofrene opplyser at det er menn med utenlandsk utseende som er gjerningsmenn. Ved overfallsvoldtekten ved Baneheia natt til søndag er det oppgitt to gjerningsmenn, mens det for de to andre sakene politiet etterforsker opereres med en gjerningsmann.

– Vi er et godt stykke på vei i etterforskningen. Det er mye som skal gjøres. Store politiressurser jobber systematisk og målrettet. Det sier fungerende sjef ved Kristiansand politistasjon, Geir Hansen. Cirka ti etterforskere er nå engasjert i arbeidet med oppklaring.

” Vi er kommet et stykke på vei i etterforskningen, men vi har ingen mistenkte

Øystein Jørgensen, politiet

I alle sakene politiet nå arbeider med er gjerningsmennene mellom 20 og 25 år. Politiet har i sin beskrivelse av de to gjerningsmennene som skal ha gjennomført voldtekten natt til søndag gått ut med informasjon som utelukker utlendinger med «afrikansk utseende».

Samtidig kjører politiet for fullt i arbeidet med å oppklare overfallet på en kvinne i slutten av tenårene ved Vollevannet natt til tirsdag.

Ny voldtektsanmeldelse

Etterforskerne har også fullt fokus på det som kan være en overfallsvoldtekt av en kvinne i midten av 20-årene i Baneheiveien for cirka en måned siden.

– Denne saken ble vi kjent med to dager etter at hendelsen fant sted. I politiet oppfattet vi ikke denne henvendelsen på en slik måte som vi kanskje burde ha gjort, og det beklager vi, sier overbetjent Hansen.

– Kvinnen var til formelt avhør hos oss onsdag og leverte inn sin anmeldelse. Denne voldtekten skal ha skjedd i samme område som overfallsvoldtekten natt til søndag.

Fungerende leder av personavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Øystein Jørgensen, opplyser at kvinnen har fortalt politiet at hun på vei hjem kom i prat med en person. – De skilte lag, men kort tid etterpå ble kvinnen innhentet og med makt tatt inn i skogen hvor det skal ha blitt gjennomført en voldtekt, forteller Jørgensen.

Etterforskningen

– Vi vurderer om det er behov for å innhente teledata som viser telefontrafikken i de aktuelle geografiske områder hvor voldtektene skal ha funnet sted, og hvor overfallet skjedde natt til tirsdag. Samtidig er politiets personalkunnskap viktig i etterforskningen, og vi bruker våre registre i arbeidet, opplyser Jørgensen.

– Vi er kommet et stykke på vei i etterforskningen, men vi har ingen mistenkte. Politiets arbeid i slike saker bærer preg av systematikk og faste sjekkpunkter. Det er arbeid som tar tid, medgir stasjonssjef Hansen. – Det er utelukkende dette arbeidet, i kombinasjon med alle tips vi kan få, som til slutt kan gi et gjennombrudd i etterforskningen.

Det har kommet mange tips til politiet etter overfallsvoldtekten natt til søndag og overfallet på kvinnen ved Vollevannet.

Politiets egen rundspørring i området ved Baneheiveien har ikke gitt vesentlig ny informasjon. – Vi skal huske på at dette skjedde på et tidspunkt hvor det rundt gjerningsstedet var liten trafikk og det var ikke noen lyder som kan ha vakt oppmerksomhet, sier Hansen.