KRISTIANSAND: Den nå 27 år gamle mannen hadde vorspiel i leiligheten sin. Der var den 15 år gamle jenta sammen med noen venninner.

Etter hvert skulle gjengen til byen. Den tiltalte og jenta ble igjen i leiligheten i påvente av skyss. Da skal overgrepet ha funnet sted.

Opprinnelig etterforsket politiet saken som en voldtekt. Tiltalen lyder på seksuell omgang.

Erstatning for voldtekt

Til tross for dette varslet bistandsadvokaten til jenta, Alf Tore Vik, at han kan komme til å prosedere på at det var en voldtekt som skjedde i forhold til oppreisningserstatning.

Beviskravene er ikke så strenge når det gjelder erstatning som når det gjelder straffskyld. Mannen kan bli dømt for seksuell omgang, men likevel bli dømt til å betale erstatning som om det kan ha vært en voldtekt.

Den tiltalte mannen har hevdet at jenta oppga å være over 16 år, og at den seksuelle kontakten fra frivillig. Dette benekter jenta.

Hun har i dommeravhør vært tydelig på at hun sa hun bare var 15 år. Jenta fortalte også i dommeravhør at hun ble utsatt for vold i forbindelse med overgrepet, men dette har statsadvokatene frafalt i sin tiltale.

Politiet varslet

Etter at de to hadde hatt sex ble jenta kjørt hjem. Nærmest umiddelbart fortalte hun sin mor om det som hadde skjedd.

Politiet ble deretter tilkalt, og den tiltalte ble senere pågrepet.

27-åringen er i tillegg til det seksuelle overgrepet tiltalt for å ha kjørt bil ni ganger uten førerkort, skadeverk, brudd på besøksforbud til ekskjæresten og to tilfeller av promillekjøring.