LILLESAND: Tidligere i dag krasjet en bil i autovernet på E18 mellom Lillesand og Kristiansand. Mannen som krasjet fredag skal være den samme mannen som krasjet med en Toyota Prius der gassen angivelig hengte seg opp, melder VG.

— Det var en bil som kjørte i autovernet. Ifølge meldingen jeg har fått via AMK-sentralen er én person bevisstløs og kritisk skadet etter uhellet, sa operasjonsleder i Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, til fvn.no like etter uhellet tidligere i dag.

Ved 14-tiden opplyste operasjonsleder at sjåføren ikke ble så alvorlig skadet som de første meldingene kunne tyde på.

— Han hadde fått et illebefinnende, men det har gått bra med ham, sa Osland.

Medietrykk

Bilførerens kone bekrefter til VG har det var hennes mann som tidligere krasjet med Priusen som har vært utsatt for ulykken i dag. Hun mener medietrykket som har vært rundt mannen i det siste kan være årsaken til ulykken.

— Nå er det nok. Vi har det helt forferdelig. Grunnen til at dette skjedde var at han ikke følte han ble trodd av noen. Det ble rett og slett for mye for ham, sier kona til avisen.

Hun trodde det var snakk om en misforståelse da politiet var i kontakt med henne tidligere i dag angående ulykken. Nå ber hun om at familien får ro rundt seg.

— Han har hatt det veldig tøft hele tiden. Vi har prøvd å si at han har det vanskelig, og at han må vente med å snakke om det.

«Bøllekjøring»

Det er to uker siden Prius-eieren opplevde at bilen skal ha kommet opp i 176 km/t etter at gasspedalen angivelig hengte seg opp. Hverken eksperter hos Toyota eller Statens vegvesen har til nå funnet feil ved bilen.

Den 50 år gamle mannen uttalte til dagens utgave av VG at han holder fast på sin forklaring på det som skjedde.

— Jeg sverger på at jeg snakker sant. Gasspedalen hengte seg opp. Jeg forsøkte å bremse. Det må kanskje noen ha sett. Jeg var svært stresset og hadde mer enn nok med å kontrollere bilen.

Et vitne skal ifølge avisen ha sett 50-åring og beskrevet kjøringen hans som «bøllekjøring».

— Han kjørte raskt opp i fart og slakket så av, kjøringen var aggressiv. Jeg så bremselysene gå av og på. Nødlysene blinket hele tiden. Hadde jeg ikke i ettertid visst det var en Prius, ville jeg sagt han drev med bøllekjøring, har vitnet forklart politiet.