KRISTIANSAND: En nabo i Fjellroveien på Hellemyr kjente røyklukt og oppdaget at det steg tjukk røyk ut av bolighuset like etter klokka 02.00 i natt.

Brannvesenet ble alarmert, og rykket ut sammen med to ambulanser og to politipatruljer. Det viste seg etter hvert at ingen var hjemme i bolighuset.

— Vi har fått bekreftet fra huseier at det ikke var folk der i natt, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Se video øverst i saken.

Boligen er nylig solgt og de to siste dagene har det pågått innflyttingsarbeid i huset.

Ifølge politiets innsatsleder fikk brannmannskapene god kontroll på brannen i løpet av tre kvarter, men skadene er likevel betydelige på eneboligen.

(Les mer under bildet)

Flere rom ble total utbrent og flammene tok seg etter hvert fra kjelleren og opp til kjøkkenet i hovedetasjen. (Foto: Vegard Nekstad) Foto: Vegard Nekstad

Brannen startet i kjelleretasjen.

— Vi fikk melding om brann og da vi kom bort hit var det sterk røykutvikling, men ikke åpen flamme. Etter hvert som vi gikk inn lokaliserte vi brann i kjelleren. Det var ganske varmt og mye røyk, men røykdykkerne fikk kontroll etter hvert, sier brannmester i Kristiansandsregionen brann og redning, Bjarne Lund, til fvn.no.

Et par av kjellerrommene er nokså utbrent. Det har dessuten brent seg opp på kjøkkenet i bolighuset.

Etterslukking vil pågå utover morgenen. Kriminalteknikere fra Agder politidistrikt skal undersøke huset, men det er uklart når dette arbeidet kommer i gang.

Se video øverst i saken.

Flere lokalnyheter fra Kristiansand