Klikk på bildet øverst i saken for å se video av brannen.

KRISTIANSAND: Alarmen gikk hos brannvakta klokka 03.31 natt til mandag. Et eldre og ubebodd hus i Vesterveien 21 like ved Color Line sine innsjekkingssluser sto i brann. Huset var overtent da brannvesenet kom til stedet.

Trafikken til ferja går i morgentimene som normalt.

Huset ligger vanskelig tilgjengelig til og er ikke synlig fra byen. Dette gjorde at det sannsynligvis tok en del tid før brannen ble oppdaget og varslet til 110-sentralen.

Mannskaper fra Kristiansandsregionen brann og redning driver nå i morgentimene med etterslukning på stedet. Det var ikke mulig å redde huset eller forhindre brannen.

Kraftig brann

Kraftig røyk og gnister slo i flere timer mot himmelen. Varmeutviklingen var intens og bakken opp mot E 39 begynte etter hvert å ryke. Røyken gjorde at en del biler på E 39 stanset i veibanen for å se hva som skjedde.

— Dette var et stort, gammel trebygg. Det utviklet en voldsom varme. Heldigvis var vindretningen gunstig, slik at gnistregnet gikk over en parkeringsplass uten biler, forteller brannsjef Per Stølan i Kristiansandsregionen brann og redning.

Lite vann

Det var i startfasen av slukkingen dårlig tilgang på vann. Tankbil fra brannstasjonen i Søgne ble etter hvert tilkalt.

— Vi hadde problemer med å få tak i nok vann, men fikk til slutt hentet vann direkte fra sjøen, forteller brannsjef Stølan.

Ambulanse og politi er på stedet. Det er ikke meldt om at det befant seg personer i huset.

Klikk på bildet øverst i saken for å se video av brannen.