SONGDALEN/MANDAL: Politiet forsøkte å stoppe den mannlige bilisten i Holumsveien i Mandal klokken 13.18 onsdag. Da han ikke ville stoppe, fulgte de etter ham østover. I tillegg kjørte politiet ham i møte fra Kristiansand.

— Vi sendte ut noen biler fra Kristiansand og tok oppstilling for å stoppe ham, sier operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Knuste bilvinduene

Politiet la ut spikermatte på E 39 ved rundkjøringen ved Brennåsen. All trafikk på europaveien ble stanset mens aksjonen pågikk.

- Han stoppet selv før han kom til spikermatten. Han var imidlertid ikke så interessert i å snakke med oss, så vi måtte knuse vinduene og bruke pepperspray, sier Kvitne.

- Vi knuste vinduene på begge sider, tok oss inn i bilen og tok hånd om mannen, sier innsatsleder Børge Tronstad til Fædrelandsvennen.

41-åringen, som kjørte en BMW, er nå pågrepet og sendt til arresten i Kristiansand.

- Ikke uforsvarlig kjøring

Kvitne understreker at mannen ikke skal ha kjørt uforsvarlig.

— Det gikk ikke så fort. Han fulgte trafikken fra Mandal så å si hele veien. Ifølge mine rapporter var det ikke snakk om noe uforsvarlig kjøring, sier operasjonslederen.

Han opplyser at politiet lå bak bilen hele veien fra Mandal.

— Vi lå etter ham i køen uten blålys og sirener, sier Kvitne.

Men innsatsleder Børge Tronstad opplyser at politiet brukte blålys.

— Vi fulgte etter ham med blålys, sier Tronstad til Fædrelandsvennen.

Lang kø

Politiet i Mandal var opprinnelig på vei ut for å undersøke et bilinnbrudd da de kom over bilisten i Holumsveien. Da de ga tegn til at mannen skulle stoppe for kontroll, nektet han.

Klokken 14.45 ble bilen tatt med av Viking fra bensinstasjonen på Rosseland. Bilisten skal ha blitt stoppet litt lenger vest.

Det var lange køer i retning Kristiansand mens politiet pågrep mannen ved 14.10-tiden.