KRISTIANSAND: — Politiet mener at ytterligere en person var med på dette innbruddsraidet. Han er etterlyst og skal pågripes, opplyser politiadvokat Eirik Ramsland til Fædrelandsvennen.

I retten tirsdag ettermiddag ble 33-åringen siktet for fem innbrudd og to innbruddsforsøk. Han hevder at han ikke har noe kunnskap om innbruddene og tyveriene og at han ikke var kjent med at det i beslaglagt sekk ble funnet tyvegods fra de stedene som ble besøkt fredag og lørdag i forrige uke på forskjellige steder på Evje.

I et hus ble døra brutt opp, og det ble stjålet smykker og ringer. I et annet hus ble et vindu brutt opp. Også her forsvant det smykker og ringer. Samme type verdigjenstander ble tatt fra to andre hus, mens det fra det femte huset ble tatt et pengeskrin. Sent lørdag kveld fant de to innbruddsforsøkene sted.

Den siktede rumeneren, som også har statsborgerskap fra Moldovia, har tidligere oppholdt seg i Tyskland, men ble utvist her på grunn av manglende pass.

Politiet ba retten om at 33-åringen blir sittende i fire uker i varetekt, og at han blir underlagt besøksforbund og isolasjon i en uke.

Rettens kjennelse kommer sent tirsdag ettermiddag.