Det opplyser forsvareren hennes, advokat Olav Sylte, til NTB.

Mandag var forsvareren sammen med de andre partene i saken i et forberedende rettsmøte for å drøfte fremdriften i saken, som kommer opp for Agder lagmannsrett fra 19. mars.

– Jeg har informert retten om at hun ønsker å forklare seg, sier Sylte, som ikke ønsker å kommentere hva som er bakgrunnen for kvinnens avgjørelse.

Ikke siden hun ble siktet

Kvinnen har ikke forklart seg, verken for politiet eller retten, siden hun ble siktet i saken. Sylte sier han ikke vil innkalle noen nye vitner til ankesaken.

I slutten av februar dømte Kristiansand tingrett 43-åringen til 21 års forvaring for drap på faren og ekssamboeren, en dom hun anket.

Det er 17 år siden kvinnens far ble funnet død i et badekar i sitt hjem i Kristiansand. Tolv år senere ble hennes tidligere samboer funnet død på et hotellrom i byen. Farens grav ble åpnet i desember 2017, og det ble da påvist beroligende stoffer i kroppen.

– Kvalifisert gjentakelsesfare

Dommen i tingretten var i tråd med aktors påstand, og kvinnen ble dømt for alle tiltalepunktene. Forsvareren la ned påstand om at hun skulle frifinnes for samtlige forhold. Kvinnen har hele tiden nektet straffskyld.

– Vi står altså overfor to drapshandlinger med tolv års mellomrom og i tillegg fire neddopingstilfeller som alle viser svært gjennomtenkte handlinger fra tiltaltes side. «Lovbryterens atferd» viser her over tid at det er en rekke forhold som tilsier at hun er farlig og at det foreligger en reell og kvalifisert gjentakelsesfare, heter det i dommen.

Kvinnen ble i tingretten også dømt til å betale fire personer til sammen 930.000 kroner i erstatning.