DSB setter inn seks nye skogbrannhelikoptre

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) øker antallet skogbrannhelikoptre fra 16 til 22 for å hjelpe til med å slokke skogbrannene i Sør-Norge.

Publisert: Publisert:

Skogbrannene raser over hele Sør-Norge. Her er helikoptre under slokking i Setesdal fredag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel

– I natt da vi snakket med hovedredningssentralen hadde de gjort en avtale med DSB, så nå har de økt til 22 helikoptre som er klare til innsats, sier operatør ved 110-sentralen Telemark, Arne Momrak, til NRK.

De siste dagene har det vært svært mange skogbranner over store deler av Sør-Norge. I Telemark jobbes det lørdag morgen med å slokke rundt 20 skogbranner, mens det i Agder brenner 18 steder, ifølge Fædrelandsvennen.

Fredag kveld ble det også klart at DSB vurderer å be om bistand fra EUs vannbombefly til slokkingen av brannene i Sør-Norge.

– Vi har sendt et forvarsel dit om at situasjonen er krevende, og at vi muligens vil trenge bistand på kort varsel. I denne sammenhengen er kort varsel 24 til 48 timer, sa avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til Aftenposten fredag.

Publisert: