Men store forsinkelser resten av dagen må påregnes.Fra Jernbaneverket får NTB opplyst at Skøyen stasjon ble åpnet igjen klokken 14 og at togene igjen kan benytte Drammensbanen.

Det førte til kaos og store forsinkelser da strekningen mellom Oslo S og Lysaker ikke ble gjenåpnet som planlagt i morgentimene mandag.

Jernbaneverket utførte i helgen tekniske vedlikeholdsarbeider som skulle vært ferdig til mandag morgen. Dette lyktes de ikke med, og resultatet ble store forsinkelser i togtrafikken ettersom buss måtte erstatte tog på hele eller deler av strekningen mellom Oslo og Drammen.

Må regne med forsinkelser

NSB kjørte på med det de kunne av busser, men forsinkelsene kom opp i flere timer i løpet av formiddagen. Det hjalp ikke på avviklingen at det mandag også var stor trafikk på E18, noe som ga ekstra forsinkelser.

– Vi må påregne både forsinkelser og enkelte innstillinger utover ettermiddagen. Vi trenger tid på å få materiellet på plass der det skal være, sier Kjetil Bragstad, vakthavende informasjonssjef i NSB Persontrafikk til NTB.

– Det er vanskelig å si akkurat nå hvor store forsinkelser det vil bli snakk om, men de aller fleste togene vil nok gå, lover Bragstad.