KRISTIANSAND:

Tumultene mellom de tre 16-åringene og 18-åringen og deres vennegjenger, startet som knuffing og krangling på bussen omkring midnatt lørdag 8. november i fjor. Det endte med at 18-åringen slo til en i gjengen til 16-åringen.

Da nærmest «eksploderte» det inne på bussen. Slagene haglet mot 18-åringen som gjorde det han kunne for å beskytte seg. Situasjonen var så kaotisk at det var ingen som vitnet i tingretten som kunne si nøyaktig hvem som hadde slått hvem, og hvordan, inne i kaoset i bussen. Det er lagt til grunn at to tvillinger i trioen på 16 år begge slo 18-åringen, men retten mener de ble provosert til det. Gjengen bestemte seg for å ta 18-åringen da bussen stoppet i Tinnheia-bakkene. Alle de tre er dømt for å ha slått og sparket 18-åringen mens han lå nede. Han måtte ligge i fosterstilling for å beskytte seg mot sparkene.

En av de tre guttene ble så sent som 9. februar også dømt for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Volden mot 18-åringen er utøvd av flere unge sammen under ruspåvirkning. Siden yngstemann ikke hadde fylt 16 år på det tidspunktet dette skjedde, slipper han å sone i fengsel, selv om Kristiansand tingrett ser på volden som grov. Han fikk 27 timer samfunnsstraff. En av tvillingene fikk 30 timers samfunnsstraff mens tredjemann fikk 4000 kroner i bot.