LILLESAND: — Vi er nødt til å reagere når hytteeieren fra Sandnes foretar sprengning helt nede i strandkanten uten at det foreligger tillatelse. Derfor har vi forlangt full stopp i byggearbeidene, sier bygningssjef Eilef Fiskå i en kommentar til Fædrelandsvennen.Han understreker for øvrig at hytteeier Jon Ledaal har fått rammetillatelse til å rive den gamle hytta han kjøpte av familien Krag for 3,5 millioner kroner for i januar i fjor.Tillatelsen inneholder også bygging av ny hytte med tilbygg på samme sted. Men Ledaal mangler godkjent tillatelse for igangsetting. Likevel har han satt i gang sprengningsarbeider i sjøkanten i Blindleia.Søknaden ble riktignok sendt Lillesand kommune 13. august i år, men på grunn av liten bemanning i byggeavdelingen er den ennå ikke behandlet. Det er for øvrig byggmester Olav Eigeland som fremmer søknaden på vegne av byggherren.-Har mitt på det tørre

Det har vakt reaksjoner på kommunalt hold at byggmester Olav Eigeland setter i gang byggearbeider uten at det foreligger nødvendig tillatelse. Eigeland tilbakeviser at han har gjort noe som kan oppfattes som klanderverdig i denne saken.- Jeg har mitt på det tørre. Jeg har kun ansvaret for oppføringen av den nye hytta, ikke for samordningen av hele prosjektet. Sprengningen har et annet firma ansvar for. Jeg har trodd at alt var i orden og har orientert byggherren om dette. Jeg har oppfattet bygningssjefens muntlige uttalelser dit hen at det bare var å gå i gang. Jeg hadde for øvrig ingen problemer med å fjerne anleggsmaskinene da kommunen satte foten ned. Området ble ryddet i løpet av et par dager, sier han.Kommunikasjonssvikt?

— Saken kan sammenfattes i ett ord, nemlig kommunikasjonssvikt, mener rørleggermester Arne Thomassen.- Vi er villig til å ta vår del av ansvaret. Vi har fått høre muntlig at alt var i orden. Lillesand er en liten by. Her stoler vi på hverandre. Vi skulle selvsagt sjekket at alt det formelle var i orden. Det har ikke vært vår hensikt å gjøre noe ulovlig, sier Thomassen og tilføyer:- Jeg mener for øvrig at kommunen selv må ta ansvar i saken. Vi leverte inn søknad om ansvarsrett for sprengning 13. august. I henhold til den nye plan- og bygningsloven har kommunen tre ukers frist til å svare. Da vi ikke hørte noe, forsto vi det som om alt var i orden. Vi har for øvrig ikke foretatt store utsprengninger i strandsonen. Vi har kun sprengt for hytta og bygging av renseanlegg, sier han.