FOTBALL KRISTIANSAND— Per dato har vi solgt 5777 sesongkort, bekreftet leder for kundesenteret i Start Toppfotball AS, Brith Sandell, overfor Fædrelandvennen i går.For to og en halv uke siden var tallet 5532, hvilket igjen betyr at Start nå selger mindre enn 15 sesongkort i snitt per dag.Likevel er både Sandell og daglig leder Harald Andersen godt fornøyde med salget.- En helt ventet utvikling, og per nå har vi solgt omtrent dobbelt så mange sesongkort som til årets sesong totalt. Det synes vi er meget bra, sier Andersen. VILT I ÅLESUND.

30. oktober startet sesongkortsalget for dem som også i år har hatt faste seter til Starts hjemmekamper. De fleste av disse benyttet seg av forkjøpsretten, og da Start i tillegg kunne ta med sponsorplasser, endte man opp på snaut 5000 solgte sesongkort allerede første uken.Siden har det gått langt tregere, og kontrasten til for eksempel Aalesund er enorm.Da sunnmøringene åpnet nytt stadion i 2005, solgte de unna samtlige 7500 sesongkort i løpet av få dager.- Jeg husker ikke nøyaktig, men alt gikk ut første uken i hvert fall. Vi kunne solgt langt flere sesongkort, men valgte å sette et tak, slik at det skulle være omtrent 3000 billetter igjen til salg på kampdagene, sier daglig leder i Aalesund, Henrik Hoff.Han antyder at selve publikumskapasiteten kan være den avgjørende faktoren. TROR PÅ NYTT RUSH.

— I Kristiansand har de bygget en større arena. Det kan føre til at publikum ikke er så bekymret for å å få plass til de ulike kampene, og derfor velger ikke å kjøpe sesongkort. Hos oss turte ingen sitte på gjerdet i frykt for å gå glipp av storkamper, sier Hoff.Etter et tilskuersnitt på enorme 9943 i 1. divisjon denne sesongen, vurderer nå det nyopprykkede laget å utvide kapasiteten på Color Line stadion med 2000 plasser.Nye Viking stadion sto klar våren 2004. Også i Stavanger gikk salget av sesongkort bedre enn i Kristiansand.- Vi solgte 8000 billetter på forhånd det første året, 8800 året etter og passerte 9000 sesongkort i år, sier klubbens markedsdirektør Hans Øyvind Sagen til Fædrelandsvennen.Harald Andersen i Start forventer at klubben vil selge «noen tusen» sesongkort til før seriestart til våren.- Vårt interne mål er fortsatt å selge 10.000, og vi antar det vil komme et nytt billettrush i februar-mars, sier han.PS! Fredrikstad bygger også nytt stadion, men har foreløpig ikke startet sitt sesongkortsalg.Tekst: Arild Sandvikarild.sandvik@fvn.no - 38 11 32 20