KOLLIDERTE: Bilen med de stjålne skiltene skar av veien og smalt inn i et tre da guttene på 15 og 13 år var på vei til skolen. Foto: MMS, Tore Sevheim

MANDAL: Den 15 år gamle føreren av bilen hadde bestemt seg for å kjøre sine to kamerater på 13 år til Vassmyra ungdomskole i Mandal da bilen han kjørte skjærte av veien og kjørte inn i et tre.

15-åringen mistet kontrollen over bilen bare 100 meter fra skolen hvor de tre var på vei.

Stakk fra ulykkesstedet

Da politiet ankom ulykkesstedet hadde 15-åringen stukket av. Men han kom ikke langt. Gutten ble pågrepet av politiet klokken 08.53 og skal nå være sendt til legesjekk med ubetydelige skader, ifølge operasjonsleder Steinsland ved Agder politidistrikt.

— Det viste seg at bilen de tre guttene kjørte ulovlig i, også var påsatt stjålne skilter, sier Steinsland til fvn.no.

- Måtte på skolen

Hovedpersonen selv er imidlertid ikke helt enig i at han stakk fra stedet. Han skal ha forklart til politiet i Mandal at han tross alt "måtte på skolen".

— 15-åringen var på vei til tentamen. Vi har vært rundt og informert i klassene om hendelsen. Elevene har fortalt at vedkommende har kjørt litt rundt og spurt om de ville sitte på. Ut over det vil jeg ikke kommentere saken, med hensyn til at det er en politisak nå, sier rektor Odd Leiren til Fædrelandsvennen.

Politiet fikk meldingen om trafikkulykken klokken 08.24. Fraktet til sykehus

De to passasjerene på 13 år ble sendt til Sørlandet sykehus i Kristiansand. Onsdag formiddag får fvn.no opplyst at tilstanden er stabil. De to er under behandling og har begge fått skader.

Politiet i Mandal forsøker nå å oppdrive eieren av bilen med de stjålne skiltene.