KRISTIANSAND: Politiet har valgt å henlegge saken mot en 32 år gammel kjent idrettsutøver som i november i fjor ble anmeldt for voldtekt av ei 21 år gammel kvinne.

Den avgjørelsen godtar ikke kvinnens advokat, Mona Høiness. Nå klager hun saken inn til statsadvokaten i Agder, skriver VG Nett.

— Mangelfull etterforskning Høiness kritiserer politiet for mangelfull etterforskning. Hun reagerer særlig på at det ikke ble tatt prøver av kvinnen før ti timer etter at hun kom til legevakten den aktuelle natten.

– Kvinnen har forklart at hun følte seg svimmel etter å ha drukket en øl hun fikk av mannen. Men prøvene ble tatt så sent at de ikke engang gjorde utslag på alkohol, selv om hun hadde drukket en del, sier Høiness.

**Politiet trodde mannen

Politiet henla saken etter fem dager.** Da skrev politiadvokat Ingrid Thorsen at «straffesaken henlegges idet intet straffbart forhold ansees bevist.»

Nå ber advokat Høiness om at saken skal etterforskes videre av politiet, før den så prøves for retten.

32-åringen skal ha motsatt seg pågripelsen som skjedde natt til lørdag 25. november. Han hevder at samleiet var frivillig. Politiet har valgt å tro på idrettsutøverens forklaring.

Psykiske plager Kvinnen har i etterkant fått store psykiske plager som er dokumentert, ifølge hennes advokat.

— Etterforskerne var opptatt av hvorfor hun ikke gjorde fysisk motstand, og henla saken etter få dager. Man kan ikke forlange at en spinkel jente skal begynne å slåss med en stor sterk sportsmann. Hun var redd for følgene dette kunne få, sier Høiness til VG.

- En riktig avgjørelse 32-åringens forsvarer, Sveinung Johnsen, mener at politiet handlet riktig ved å henlegge saken:

— Jeg mener avgjørelsen av Agder politidistrikt var riktig, der de fant at intet straffbart forhold var bevist. Det har vært tungt for min klient å ha denne mistanken over seg, og synd for ham dersom saken vil drøye videre, sier 32-åringens advokat Sveinung Johnsen til avisen.