Rektor Wenche Bustø, ved Gimle Videregående skole. Foto: Lars Hoen

KRISTIANSAND: — Vi ser på dette som mobbing mellom elever. Det er derfor lagt ned mye arbeid i å finne ut hvem som har gjort dette. Vi har også rådført oss med datatilsynet, sier rektor Wenche Bustø (t.h.) til fvn.no.

På det populære videonettstedet YouTube er videoen publisert hele tre ganger, hver gang av forskjellig avsender. To ganger er videoen blitt slettet av nettstedet på oppfordring fra skolen. Videoen har fått den nedverdigende overskriften "Looser at school" ( "taper på skolen"), og viser hvordan en elev blir stengt inne i skolens glassmonter. Etter flere minutter blir eleven sluppet ut ved hjelp av en ung gutt.

— I et friminutt holdt gutten på å montere arbeider elevene hadde gjort. Så skal noen ha lukket igjen glassdøren mens medelever begynte å filme hendelsen med mobilene sine. De gjorde dette for å tulle litt, men elevene aksepterer ikke at han skal bli hengt ut på nettet på denne måten, sier Bustø.

Utdanningsforbundet: - Mobbingen har funnet nye veier

Det var eleven selv som henvendte seg til rektor etter hendelsen. Skolens ledelse har lagt ned et stort arbeid for å avdekke hvem som stod bak filmingen. Dette har de ikke kommet til bunns i. Noen elever har innrømmet og ha hatt videoen på sine mobiler. Disse har slettet innholdet. Men nå vurderer eleven og hans foreldre om de skal politianmelde mobbingen for å få slutt på utleggingen.

— Vi har også bedt YouTube om å utlevere navnet på personen som har lagt inn videoen, men for at det skal skje må det foreligge en anmeldelse. Dersom vedkommende melder seg, vil det bli satt lite godt i adferd, sier Bustø.

Hun henviser også til en dom fra Hamar, hvor en person ble dømt til å betale bot for lignende videopublisering.

I etterkant av hendelsen har rektor gitt ut et rundskriv til alle kontaktlærere ved skolen. I brevet som er rettet til elevene, går det fram at skolen ikke aksepterer noen for for mobbing eller krenking av medelever. Rektor skriver blant annet at i saker hvor den ansvarlige ikke er kjent, kan det ende med politianmeldelse.