Sjekk Fædrelandsvennens værsider her.

De sørlige delene av England er lørdag formiddag på vei tilbake til normalt etter et kraftig snøvær i natt.

Flere hundre biler ble sittende fast i snøføyka, og om lag 2.000 elever kom seg ikke hjem fra skolen da snøen lavet ned over Devon og Cornwall sørvest i England.

Også i Skottland, Wales og Nord-Irland er det meldt om stengte veier og andre problemer i forbindelse med uværet. Flere titall skoler var også stengt på grunn av været i Skottland og Wales.

Både i Tyskland, Nederland og i store deler av Frankrike ble også veier stengt på grunn av snøværet.

Evakuert med helikopter

I Cornwall måtte myndighetene bruke militære helikoptre for å nå fram til minst 500 bilister som hadde kjørt seg fast på A 30 ved Bodmin Moor etter at det falt over 12 centimeter snø.

Mange forlot kjøretøyene sine og tok beina fatt på grunn av uværet. På et veimotell langs A30 ble alle rommene fylt opp av lastebilsjåfører som lot bilene stå over natten.

– Jeg har aldri sett noe lignende her oppe, sier Mike Collenzo, som er direktør ved motellet Jamaica Inn.

Ifølge meteorologene kom veiene til å bli islagte i løpet av natten. London kom trolig også til å få sin dose vintervær, og mange briter tror nå det går mot en hvit jul for en gangs skyld.

Døde av kulde

Både i Paris og andre deler av Frankrike falt sesongens første snø fredag, og tre mennesker døde på grunn av kulda. Det ble meldt om snø fra Pyreneene i sør, der flere fjellpass ble stengt, til Normandie.

I Frankfurt ble 30 flyginger kansellert på grunn av snøen, og motorveier både i Niedersachsen og Nordrhein-Westfalen ble stengt. Trafikken ble lammet, og mange mennesker ble sittende fast i bilene sine.

Spesielt prekær var situasjonen på autobahn 31 i nærheten av grensa til Nederland, der det oppsto en 45 kilometer lang bilkø fordi kraftledninger falt ned på grunn av snøen.

I områdene sør for den nederlandske byen Enschede var 40.000 mennesker uten strøm fordi trær falt over kraftledninger, og ved Amsterdam stengte Schiphol-flyplassen i flere timer.