KRISTIANSAND: – Det var svært mye å gjøre, ingen tvil om det. Fyll, vold, ruteknusing, grove tyverier og slåsskamper, i tur og orden, sier vakthavende Børge Steinsland til Fædrelandsvennen.

Han understreker for øvrig at fotballfolket oppførte seg eksemplarisk under feiringen av Start og seriesølvet, både på og etter kampen.

– Det var tusenvis av folk på Torvet som feiret sølvguttene våre, men det var ikke fotballsupporterne som fylte opp i arresten denne helgen, sier han.

Politiet melder om usedvanlig mye folk på byen denne helgen, både i Arendal og Kristiansand.

I alt ble11 personer innbrakt i arresten i Arendal natt til søndag, mens 19 personer måtte tilbringe natten hos politiet i Kristiansand.

– Når det samler seg mye folk i byen, dukker også de tradisjonelle bråkmakerne opp. De kommer i gjenger og skaper uorden, sier Steinsland.

På Quarten Bar i Kristiansand ble en mann slått i hodet med en flaske rundt midnatt.

Gjerningsmennene er godt kjent av politiet og tilhører en gjeng med uromomenter som opererer i sentrum i helgene.

I Festningsgaten ble en person slått ned, han brakk trolig kjeven. Mannen ble kjørt til sykehus, og to personer ble pågrepet. Fornærmede vil anmelde forholdet i løpet av dagen i dag. De to mistenkte er gutter i 17-18-årsalderen.

Ved 22.30-tiden fikk politiet melding om vold og legemsbeskadigelse i Vestre Strandgate.

Fire ungdommer ble nektet adgang til et utested og begynte i stedet å slåss.

En person fikk knekt nesebeinet, og to personer ble pågrepet. Ungdommene er av utenlandsk opprinnelse.

Ifølge politiet er det en fast gjeng med unge menn av utenlandsk opprinnelse som kommer til sentrum og lager bråk. Det er denne guttegjengen med 17-18-åringer som har stått bak mye av volden i Kristiansand sentrum den siste tiden.