VENNESLA: — Den ene bilføreren satt fastklemt etter kollisjonen, og måtte skjæres løs fra bilvraket, forteller Arne Arnesen, operasjonsleder ved Agder politidistrikt.

Ulykken fortonet seg ekstra dramatisk ettersom denne bilen også ble liggende delvis ned i Tjåvannet etter kollisjonen. Etter hva Fædrelandsvennen får opplyst var det ikke noen akutt fare for den fastklemte bilføreren av den grunn.

Det var to biler som frontkolliderte på riksvei 454, også kalt Drivenesveien, i Vennesla ved 15.45-tiden i går ettermiddag. Kollisjonen skjedde ved Tjåvannet, mellom Skarpengland og Vennesla.

Satt fast

Hjelpemannskaper kom raskt til stedet. De fikk også rimelig raskt den fastklemte bilføreren fri fra bilvraket. Han ble så brakt til sykehus med luftambulanse.

Denne bilføreren er en mann i 32 års alderen, mens den andre bilføreren skal være i 20 års alderen. Begge fra Vennesla-distriktet.

Ved Sørlandet sykehus Kristiansand ble det i går kveld opplyst at begge er hardt skadet. Tilstanden ble beskrevet som stabil. De var begge under behandling.

Etterforskes

Hva som er årsak til ulykken ville politiet ikke spekulere over i går.

— Det får den nærmere etterforskningen gi svar på, sier Arne Arnesen.

På grunn av sakens alvorlige karakter med to skadede personer, var både biltilsyn og kriminalteknikere i arbeid på ulykkesstedet ut over ettermiddagen i går. Det synes imidlertid klart at den ene bilen, kanskje begge, har kommet over i motgående kjørefelt i en sving. Dermed smalt det.

— Men dette er ting som etterforskningen må avklare, sier Arnesen. Det samme gjelder spørsmål om fart.

Ny kollisjon

Like før klokka 17 inntraff en ny kollisjon mellom to bilder på Drivenesveien. Denne gang ved badeplassen i Tjåvannet. I dette tilfellet er det klart at den ene bilen kom over i feil kjørefelt.

— Bilføreren som holdt seg på riktig side av veien, har bebudet at han vil anmelde motparten, forteller operasjonsleder Arne Arnesen.

Det finnes vitner til denne hendelsen.