For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player. KRISTIANSAND: — Vi er avhengig av at fornærmede vil bidra, ellers blir det veldig vanskelig, konstaterer politiførstebetjent Oddbjørn Lunde, leder av personavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

Mennene som skjøt 35-åringen i leggen i hans leilighet i St. Olavs vei rundt klokken 21.45 fredag, var i går kveld fortsatt på frifot.

Uten øyenvitner står politiet rett og slett på bar bakke - i hvert fall nesten.

  • Vi har gode tekniske spor som eventuelt kan identifisere gjerningsmennene, sier Lunde.

Men da er politiet avhengig av at personene finnes i deres arkiv. Inntil videre er det lite å gå videre på, om det ikke melder seg nye vitner.

Naboer har hørt kortvarig bråk og deretter flere personer som løp ned trappen fra leiligheten i tredje etasje i den såkalte Kruse Smith-blokka. Offeret har antydet to gjerningsmenn, men det kan være flere.

Dørvakt

35-åringen jobbet inntil for et par år siden som dørvakt ved et utested i Kristiansand. Fædrelandsvennen intervjuet ham etter en episode der han ble angrepet i døra av en gjeng utlendinger som ikke hadde sluppet inn. Han skal for tiden være uten jobb.

  • Han er blitt angrepet som dørvakt før, men å trekke en slik sammenheng blir bare spekulasjoner, sier politiførstebetjent Oddbjørn Lunde.

Mannen lå i helgen på Sørlandet sykehus Kristiansand uten livstruende skader. Da etterforskningslederen besøkte ham lørdag, var han svært lite pratsom.

  • Er han redd for represalier?

  • Det sier seg selv. Får du folk inn døra som går berserk, er det ingen hyggelig opplevelse som frister til gjentagelse, svarer Lunde.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer har 35-åringen hatt befatning med narkotika i perioder. Men så lenge han nekter å forklare seg, kan ikke politiet knytte skyteepisoden til noe bestemt oppgjør.

Ifølge politiet skjer det stadig oftere at fornærmede etter denne type episoder nekter å forklare seg.

  • Det skjer mer og mer. Det er helt klart blitt en tøffere hverdag, bemerker Lunde.

Flere skudd

Kriminalteknikere saumfarte både leiligheten og området utenfor i flere timer etter skyteepisoden, og lørdag fortsatte de tekniske undersøkelsene i blokkleiligheten i om lag tre timer.

  • Hvor mange skudd er løsnet?

  • Det tenkte jeg å finne ut i dag, sa kriminaltekniker Gunstein Kallhovd da han låste seg inn i leiligheten lørdag.

Han konstaterte at det var avfyrt flere skudd, men politiet vet lite om omstendighetene, eller om flere personer ble skadet i tumultene.

Fædrelandsvennen har snakket med flere naboer, men ingen av disse har hørt noe mistenkelig fra leiligheten. En av naboene vegg i vegg var ikke hjemme på det aktuelle tidspunktet.

  • Jeg la meg 19.30, fordi jeg var så trøtt. Så jeg hørte ingenting, sier Edith Larsen, som har bodd i oppgangens andre etasje i 34 år, på skrått under den aktuelle leiligheten.

  • Hva synes du om at slikt skjer i etasjen over deg?

  • Jeg har ikke fått reagert ennå. Det kom så plums på, svarer 86-åringen.

Da politiet fikk melding om skytingen, visste de ikke at gjerningspersonene var stukket av. For å få ambulansepersonell raskt inn, valgte politiet å rykke inn i leiligheten med væpnede mannskaper. Politiet ville i går ikke kommentere hvilken type skytevåpen som ble brukt.

vegard.damsgaard@fedrelandsvennen.no