KRISTIANSAND: De aller fleste billettene er solgt til årets store Kaptein Sabeltann-forestilling, «Grusomme Gabriels skatt» som har première 9. juli. I år arrangeres Sabeltann-forestilling for femtende gang, og Terje Formoe kan røpe at årets forestilling vil inneholde en god del overraskelsesmomenter.

-Vi er hele tiden avhengige av å fornye oss for å være attraktive for publikum. Vi har derfor brukt store midler på å gjøre effektene i årets forestilling enda bedre. Jeg mener bestemt dette er tidenes beste Sabeltann! slår Formoe fast.

Tømte Kjuttaviga for vann

Han kan røpe at det i år både vil bli brann på «Den sorte dame», slåsskamp på en øde stillehavsøy midt i Kjuttaviga, og at båtene nå vil komme enda nærmere publikum.

— Vi tappet hele Kjuttaviga for å få gravd ut sandbunnen. På denne måten kan nå båtene kjøre helt inn til scenen, og handlingen om bord blir mye nærere for publikum, sier Formoe, og forsikrer Fædrelandsvennen om at det definitivt er første gang i historien at Kjuttaviga har blitt tørrlagt.

Større og større

Mye har skjedd siden den spede begynnelsen 9. juli 1990, og Formoe har gjort Sabeltann-konseptet større og større år for år. I dag finnes det både Sabeltann-dvd, som selges i mange lang, Sabeltann-is og Sabeltann-chips og sjørøverklær, som bare er noen av markedsideene Formoe har fått satt ut i livet. Likevel er han klar på at den ekte Sabeltann, han møter man kun i Dyreparken.

— Dyreparken er Sabeltanns hjem. Det er her han har sin base og sin opprinnelse. Det blir ikke aktuelt med Sabeltann-anlegg andre steder i landet, sier han.

Skylder på godt team

Da den første forestillingen hadde première i 1990, sto seks skuespillere på scenen. Nå er det 17. Det spesielle er at mange av dem som var med i teamet rundt forestillingen i 1990, fremdeles er med den dag i dag, sier han, og berømmer de involverte for sin iherdige innsats gjennom hele perioden.

— De står på hundre prosent hele veien. Det er klart man møter på mange utfordringer når man har en utendørs scene. Jeg tenker da spesielt på været. Men dette teamet har gjort en heltemodig innsats hvert år, og vi har faktisk aldri avlyst en eneste forestilling, triumferer Formoe.

For å klare målsettingen på 800 000 tilskuere totalt, må 57 000 kjøpe billetter i år. Ifølge Formoe er dette allerede i boks, og det er som vanlig satt opp ekstraforestillinger.

— Vi har satt opp to ekstra forestillinger, men klarer å nå målsettingen på 800 000 med de vanlige forestillingene, forteller Formoe.

ann.magritt.arnli@fedrelandsvennen.no