FARSUND: — Vi har bedt bedriften levere inn en plan for oppussing og vedlikehold av lokalene. De er nokså nedslitte. Dette er blant tiltakene som skal gjøre at liknende tilfeller ikke skjer igjen, sier byveterinær Gjermund Bø ved Næringsmiddeltilsynet i Vest-Agder.Når bakeriet har kommet med sine planer, skal Næringsmiddeltilsynet vurdere disse, og eventuelt komme med påpekninger før de skal gjennomføres.I månedsskiftet mellom april og mai pådro et 50-talls mennesker seg til dels kraftig omgangssyke etter å ha spist fire marsipankaker som var laget og solgt ved det populære bakeriet i Farsund. Flere familiemedlemmer av disse igjen ble smittet av sykdommen. Helsesjef Nils Evanger innrømmet overfor Fædrelandsvennen at han aldri tidligere hadde vært borti maken til kakeepidemi, ved at smitte av omgangssyke ble formidlet via marsipankaker.Det ble tatt prøver av flere av de som ble syke, og disse har påvist at det var et virus som forårsaket smitten. Smitten stammet fra en av de ansatte ved bakeriet, som var syk på det tidspunktet de fire aktuelle marsipankakene ble laget.Kakene ble produsert 30. april. De første syke begynte å melde seg et par dager etterpå, og bakeriet meldte selv fra til Næringsmiddeltilsynet. Tilsynet avla bedriften et besøk for å forsøke å finne ut av smittekilden. For å bryte ned eventuell smitte som lå i lokalene, ble det beordret full nedvask av lokalene, samt at vedkommende ansatt som var syk, ble sendt hjem.tom.arild.stole@fedrelandsvennen.no