KRISTIANSAND: Sammen med klassevenninnene Kristine Birkeland og Kirsti Kvanes fra tredje klasse ved Vågsbygd videregående skole, nyter hun lunsjen i kantina en onsdag i slutten av august. Hvem er Bjarne Ugland?

Alle tre er førstegangsvelgere, men lokalpolitikk er ikke det mest interessante de vet om. — Det er lettere å legge merke til politikken som foregår på nasjonalt plan enn den som foregår her i Kristiansand, sier Hægeland.- Lokalpolitikk er ikke det mest interessante å lese om i avisen, og det er fint lite av den på TV, mener Birkeland. De har ingen sterke synspunkter verken på om Odderøya bør bygges ut, eller om de gamle i kommunen fortsatt skal få sin vakuumpakkede mat. - Men hvis noen foreslo å fjerne ølet fra butikkhyllene, ville det kanskje engasjere ungdommen mer, mener Hægeland.- Har dere hørt om Bjarne Ugland (Aps ordførerkandidat i Kristiansand)?- Nei, ikke peiling. - Thore Westermoen (fylkesordfører i Vest-Agder)?- Nei. - Jan Oddvar Skisland (KrFs ordførerkandidat i Kristiansand)?- Han er vel noe KrF, er han ikke det, mener Hægeland. - Torbjørn Urfjell (SVs ordførerkandidat i Kristiansand)?- Jo, han har vi hørt om, sier alle tre samstemt. Alle i trekløveret synes det er flaut å ikke vite hvem disse politikerne er. - Jeg håper at skolevalg og debatter fremover skal gi oss en bedre pekepinn på hva partiene står for, sier Hægeland. - Uansett bør kanskje mange av lokal og fylkespolitikerne være mer synlige, er jentene enige om. Kjenner Kjell Magne

Men de tre jentene trenger ikke å synes det er flaut å ikke vite hvem Bjarne Ugland eller Thore Westermoen er. De fleste andre valgdebutanter rister bare på hodet over spørsmål om hvem disse er. - Nei, de har vi ikke hørt om, sier Torje Ingebretsen (18), Martin Arneberg (18) og Rune Eidsaa (18).