GRIMSTAD: Det var under tumulter på utestedet at servitøren grep boksen med CS-gass og sprayet mot gjestene.

Bakgrunnen for å bruke gassen skal ha vært at to av gjestene oppførte seg truende mot servitøren.

De to berusede gjestene mener de ble truffet direkte av CS-gassen. Begge fikk store smerter av gassen og måtte til lege. En av dem har i ettertid fått problemer med øynene.

CS-gass er en type tåregass, som blant annet kan gi rennende øyne, svie, redusert syn, pusteproblemer, akutt bronkitt og lungeødem. Gassen er forbudt i Norge og regnes av politiet som et våpen.

Den 36 år gamle servitøren ble derfor dømt for både vold og brudd på våpenloven.

Straffen ble satt til 30 dagers fengsel som i sin helhet ble gjort betinget. Som en følbar reaksjon må servitøren betale 3.000 kroner i bot.

Tingretten mener det er skjerpende at 36-åringen utførte voldshandlingen mens han var på jobb som servitør. Retten mener han burde løst problemet uten å ty til vold.

– Retten vil i denne forbindelse bemerke at vold på utesteder er et økende og alvorlig samfunnsproblem. Etter rettens syn er det derfor svært viktig at de som arbeider på slike steder bidrar til at konflikter løses verbalt. Ved selv å utøve vold vil ansatte tvert i mot bidra til at aggresjon og konflikter tiltar, skriver retten i dommen mot servitøren.