Kristiansand: I tillegg finner stadig flere forbrukere hjelpen de trenger på Forbrukerrådets internettsider.

— Det er uten tvil flere som får hjelp og råd fra oss i Forbrukerrådet nå enn tidligere, sier distriktssjef Ole Asbjørn Lie.

På grunn av sammenslåing av kontorene i de to fylkene, og opprettelse av et felles kontaktnummer for hele landet, kan man ikke sammenligne statistikken med tall fra tidligere år. Men i følge Lie er det noe færre henvendelser direkte til kundebehandlere, men mange flere som bruker den informasjonen Forbrukerrådet legger ut på internett.

— Vi bruker stadig mer tid på å legge ut informasjon på forbrukerportalen. Når folk ser dette kan de gjerne løse problemene selv. Slik får vi brukt våre begrensede ressurser best mulig, sier Lie.

Dersom man ringer fra fasttelefon til det nasjonale 815-nummeret til Forbrukerkontoret, havner man hos saksbehandler i Kristiansand dersom en av dem er ledig. Hvis ikke kan man få hjelp hos et annet kontor, eller bli oppringt senere. I følge Lie er folk fornøyd med tilbudet.

— Ventetiden for å få svar har blitt kortere, fordi man får hjelp der det er ledig kapasitet. Lovene er like for hele landet, så i de fleste tilfeller spiller geografi liten rolle. For dem som likevel ønsker å snakke spesielt med oss i Kristiansand, kan de spørre etter oss eller legge igjen beskjed, forklarer Lie.

Den store majoriteten av henvendelser til Forbrukerkontoret dreier seg om bolig, bil og båt. I år har det for første gang på mange år vært flere spørsmål om husleie enn bil. I tillegg har det vært en del spørsmål rundt hvilke rettigheter man har i forbindelse med kabelselskapenes omlegginger.

— Det går litt i perioder, og nye ting dukker stadig opp. Akkurat nå i ferien er det særlig mange med båtproblemer, forteller Lie. Mari Helland