KRISTIANSAND: — Vi ønsker å være billigst så ofte vi kan. Tidligere i sommer kostet rekene 79,90 kroner kiloen, men nå satser vi på 66,90 framover, sier Terje Rogstad, daglig leder hos Maxi.Nest billigst er Rema 1000 i Tordenskjoldsgate. De selger reker til 69 kroner kiloen, men det er bare et par dager i slutten av uka. Denne prisen ligger fast, og har over lengre tid vært billigst. Kiloprisen har variert sterkt i sommer. Også ellers i året er det store prisvariasjoner på de populære skalldyrene. Høy kvalitet

Fædrelandsvennen har sjekket rekekvaliteten ved enkelte av utsalgene, blant annet på Price Club. Der stod rekene trygt plassert inne i kjøleavdelingen og var gode på smak. Per Emil Estrup bekrefter at det er helt ferske reker - det vil si at de er tatt samme dag.Vi traff flere kunder som lot seg friste, men som ikke var spesielt opptatt av prisen.Gudrun Egebø fra Justvik og Edna Marie Birkeland fra Byremo hadde ikke gjort noen prisvurdering før de entret butikken. De to jentene handler mat til gjenforenings-klassefest.- Vi spiser en del reker nå om sommeren. Jeg foretrekker dem sammen med loff og majones, sier Gudrun. På Price Club møtte vi også Kirsten Andersen fra Slettheia. - Jeg tenkte at rekene var billigst her. Jeg er veldig glad i reker. Og det er nydelig med reker i fiskesuppe, reklamerer hun. Billigere enn i fjor

De dyreste rekene i Kristiansand fant vi på Fiskebrygga, der alle tre utsalgene har kilopris på 125 kroner. Likevel strømmer kundene til.- Det er skikkelig travelt. Vi har ikke hatt lunsj engang, sier Solfrid Fredriksen som selger reker hos Fiskeeksperten Reinhartsen A/S. Fiskehandler Reidar Fredriksen kan bekrefte det gode salget. - Vi har solgt mellom 400 og 500 kilo i dag. Det har gått i ett, stråler han. - Hos oss får folk kvalitet. Vi selger alltid helt ferske reker, sier Fredriksen, som mener kvaliteten forsvarer den høye prisen. I fjor var rekene enda dyrere.- Da kostet de 145 kroner kiloen. Går vi åtte år tilbake kostet de 180 kroner kiloen, forteller han, og begrunner prisnedgangen med god tilgang på reker.- Vi står overfor en svært god sesong. I år har det jevnt over vært veldig bra. Jeg har inntrykk av at folk spiser mer sjømat om sommeren. Det er jo ikke til å komme fra at reker er ekte sørlandsk sommermat, reklamerer fiskehandleren. Han anbefaler folk på det sterkeste å smake før de kjøper.- Da vet du hva du får. Smaken kan variere selv om rekene er helt ferske og nykokte.