LILLESAND: Det var et enstemmig bystyre som onsdag kveld sa nei til å selge en boligtomt i Oreholla på Kokkenes. Dermed forblir stedet et friareal. Det er stikk i strid med det bystyret vedtok i fjor, da de sa ja til å omregulere deler av det populære friarealet til boligformål.

— Det ville glede meg umåtelig dersom planutvalgets vedtak om å si nei til salg av boligtomt i Oreholla gjenspeiles her i bystyret. Denne saken viser at det er fryktelig lurt med befaring, sa SVs Signe Ann Jørgensen fra bystyrets talerstol onsdag kveld. Planutvalget ga nemlig etter sin befaring i begynnelsen av forrige måned klare signaler på at de ikke ønsker at det bygges bolig i Oreholla, verken på den tomten der det gamle sementstøperiet står i dag, eller i den andre enden av friområdet. Kirkehei- og Kokkenes velforening har tidligere kommet med et tilbud om at de er villig til å rive sementstøperiet på dugnad, dersom det ikke blir boligbygging i området. Etter bystyrevedtaket onsdag kveld kan de nå bare trekke i dugnadsklærne.

Når det gjelder friområdet i Vesterskauen, ble det vedtatt å legge til rette for fire-seks boligtomter - men ikke på ballplassen nord for dette området, slik administrasjonen i utgangspunktet hadde foreslått. Aps Åshild Martinussen fremmet et tilleggsforslag om å avsette rikelige arealer til lekeplasser for barna som bor i området. Forslaget ble enstemmig vedtatt.