MANDAL: — Høydepunktet blir sommeren 2007 når vi skal arrangere Ungdommens Gymnastikkfestival. Til det arrangementet forventer vi besøk fra mer enn 2000 ungdommer fra hele landet til Mandal, forteller leder av Mandal Turnforening, Jan Johannessen.

For 20 år siden arrangerte samme forening tilsvarende festival. Da med rundt 5000 tilreisende. Siden den gang har sporten hatt en fallende kurve, og det er ti år siden forrige tilsvarende arrangement i Norge.

— Nå ser vi derimot at sporten rir på en flott vekstbølge. En bølge vi tror skal vokse godt inn i det arrangement, sier Einar Buø som har hovedansvaret for den store turnbegivenheten.

— Vi skal lage en festival med høyt faglig nivå, gode fasiliteter og mye sosial omgang. Jeg vet ikke om noe bedre sted i Norge enn Mandal til dette, mener Johannessen.

Den tidligere turistsjefen for mandalsregionen vet hva han snakker om når han påstår at disse arrangementene er gull verd for profileringen av Mandal.

— Det er ikke få som legger ferien sin til Mandal neste sommer som følge av dette. Derfor håper vi jo kommunen ser potensialet her, og hjelper oss å legge best mulig til rett for arrangementet, fortsetter lederen av foreningen.

— De fleste idrettslag klager over manglende økonomisk støtte til all verdens. Det skal ikke vi gjøre. Vi har en fantastisk dugnadsgjeng som gjør det mulig å arrangere slike treff. Samtidig er vi avhengig av mye aktivitet for å holde pengehjulene i gang. Slik vi driver i dag, klarer vi oss rimelig greit, fortsetter Johannessen.

Allerede denne sommeren kan unge turnere i Mandal glede seg over stor og allsidig aktivitet.

— I slutten av juni arrangerer vi SALTO-uka som ett av tre steder i hele landet. Vi har 176 påmeldte til ei uke med disse stikkordene: Sosialt, Allsidig, Lek, Turn og Oppvisning, sier foreningslederen og forklarer samtidig navnet på uka.

jan.erik.stiland@fedrelandsvennen.no