For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player. LINDESNES: — Å, det var spennende å leke med delfinen. Den kjælte med beina våre men var for rask til at vi fikk klappet den, forteller Hanne Strøm Larsen fra Bryne. Hun lekte i en halv time med delfinen sammen med venninnene Linda Kalberg og Ragnhild Molaug.

Ropet om delfin i sjøen vekket de tre jentene ved 11-tiden i går. De fikk på seg badetøyet i en fart, hoppet i båten og kjørte ut til delfinen.

— Delfinen kom lekende i kjølvannet bak en båt helt inn til havna i Lillehavn, men satte snart kursen mot oss. Den svømte rundt og under flere båter. Kanskje gledet den seg spesielt over at det ble kastet ut fisk til den, forteller de tre.

Tre-fire meter

Jentene forteller at delfinen samlet mange på moloen i Lillehavn for å oppleve besøket. Både turister og fastboende stimlet til havna så fort ryktene om den sjeldne gjesten spredte seg. De tre jentene var for opptatt av å komme i kontakt med delfinen til at de husket å ta med seg kamera og forevige opplevelsen. Det hadde derimot mange av tilskuerne som foreviget opplevelsen med foto og video i den lille havna like ved Lindesnes fyr.

— Delfinen hoppet i været flere ganger. Til slutt klarte vi ikke å sitte stille i båten og se på, men hoppet i vannet. Det var vi ikke alene om. Minst tre-fire andre kastet seg i sjøen for å hilse på delfinene, sier de tre jentene. Som ikke synes livet i Lillehavn har bydd på de helt store opplevelsene inntil delfinen dukket opp, og ga dem en av de største opplevelsene de hittil har vært med på i livet.

— Det var en herlig og spennende opplevelse. Den selskapssyke delfinen må ha vært tre-fire meter og må ha veid flere hundre kilo, sier de tre jentene.

Skjedd før

Det er ikke første gang Lillehavn får delfinbesøk. Det har vært delfin i Lillehavns havnebasseng både i 1999 og 1994. Begge gangene fikk Jan Askland Robertsen fra Søgne leke med delfinen. Han fortalte til Fædrelandsvennen at delfinen likte godt å bli klappet på og kjælt med, men avviste forsøkene på å få en ridetur.

Zoolog Roar Solheim fortalte etter det forrige delfinbesøket i Lilehavn at delfinene kan være veldig selskapssyke. Han mente enkeltdyr som dukker opp på steder som Lillehavn som oftest er ungdyr som forlater moren eller sin tidligere flokk for å finne en ny partner eller en ny flokk. Tidligere har det stort sett vært to arter som har svømt inn til kysten, kvitnos eller kvitskjerving.