— Hvis tyvene har trillet en svær popcornmaskin gjennom byen, må jo noen ha sett den, sier en fortvilet Dahl til Fædrelandsvennens nettavis.

I 11-tiden mandag formiddag opplevde han det han beskriver som toppen av frekkhet. Mens han hentet varer på lageret, stakk tyver av med hans 1,60 meter høye popcornmaskin. Om tyvene trillet maskinen innover i Kvadraturen eller om de tok med seg den foreløpig tomme maskinen i en bil, har verken han eller politiet klart å finne ut.

— Hvis ingen har sett noe verken i byen, i Tresse eller langs Strandpromenaden, må de ha tatt med seg maskinen i bil, sier Dahl, som anslår verdien på popcornmaskinen til 12 000 kroner.

— Maskinen er 1,60 høy, i rustfritt stål, og trilles på to store hjul. Hele øverste del er en glassmonter. Tyvene kan ikke gå særlig ubemerket hen med en slik en, sier innehaveren av Hartmanns Marina.

— Hvorfor stjeler de en popcornmaskin?

— De har vel bruk for den. Nå kan de lage popcorn og selge det selv, sier Dahl.

Flere ganger i sommer er marinaen blitt utsatt for tyveri. En putekasse i teak, som det ifølge Dahl trengs fire mann for å bære, var plutselig borte en natt. Også gassbrennere og diesel har folk latt være å betale for.

— Det er et forbannet moralsk forfall. Alt som ikke er låst tar folk med seg.

— Er det faste folk som stjeler av deg?

— Jeg vet ikke. Jeg tror ikke det. Jeg tør ikke tenke tanken engang.